Haberler

Bakan Eroğlu: "Oğlum, Kızım, Yavrum Hedef 2073" Diye Ninniler Söyleyeceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in Ödemiş ve Bayındır ilçelerinde 14 tesisin temelini attı, 7 tesisin açılışını yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in Ödemiş ve Bayındır ilçelerinde 14 tesisin temelini attı, 7 tesisin açılışını yaptı. Bakan Eroğlu, "Atatürkçülük ülkemizi başı dik bir şekilde muasır medeniyet seviyesine çıkarmaktır. Ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktır. 2023 hedefimiz var, 2053 hedefimiz var, 2071 hedefimiz var. Ülkemizi dünyada lider ülke yapacağız. "Oğlum, kızım, yavrum hedef 2073' diye ninniler söyleyeceğiz artık, çocuklarımızı öyle büyüteceğiz" dedi.

Bakan Eroğlu, İzmir'in Ödemiş ve Bayındır ilçelerinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasimleri ile Ödemiş Rahmanlar Barajı, İzmir İçmesuyu İletim Hattı 3. Kısım (Kavaklıdere-Buca-Bornova), Bayındır Burgaz (Zeytinova) ve Ödemiş Aktaş Sulamaları, Bergama Çamavlu ve Yukarıkırıklar, Kemalpaşa Savanda, Menderes Gümüldür ve Özdere, Tire Eskioba Gölet ve Sulamaları, Dikili Çandarlı ve Karaburun Bozköy Göletleri ve 2 adet taşkın koruma tesisinin temeli atıldı.

Aynı törende, Aliağa Yenişakran, Menemen Süleymanlı, Torbalı Aslanlar Gölet ve Sulamaları, Seferihisar Ürkmez Sulaması Rehabilitasyonu ve 3 adet taşkın koruma tesisi de hizmete alındı.

Temeli atılan ve açılışı gerçekleştirilecek tesisler ile Ödemiş ilçesine yıllık 9 milyon 360 bin metreküp, Karaburun ilçesine 2 milyon metreküp, Dikili ilçesi Çandarlı beldesine 1 milyon metreküp olmak üzere toplamda yıllık 12 milyon 360 bin metreküp içme suyu temin edilecek.

-"ATATÜRKÇÜLÜK ÜLKEMİZİ BAŞI DİK BİR ŞEKİLDE MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNE ÇIKARMAKTIR"-

Temeli atılan ve açılışı gerçekleştirilecek tesisler ile 56 bin 920 dekar tarım arazisi suyla buluşacak, 42 bin 730 dekar tarım arazisi, 1 köy ve 8 yerleşim yeri de taşkın tehlikesinden korunacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bayındır'da düzenlenen törende bir konuşma yaparak, "Bende bu bölgenin evladı sayılırım. Son 10 ayda İzmir'e 69 müjde verdik. Bu müjdelerin bedeli 1 milyar 81 milyon TL. Yeni verdiğimiz 14 müjdenin tutarı ise 368 milyon TL. Biz sözümüzün eriyiz, ne söz vermişsek yaparız, bir laf üretmiyoruz, biz iş üretiyoruz. Bizim işimiz hizmet, bugün toplu açılış ve temel atma merasimleriyle 271 milyon liraya mal olacak 21 tesisin açılışlarını ve temel atmalarını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Kendilerinin İzmir Büyük Şehir Belediyesi'nin 2 senede yaptığı yatırımın 2 katını bir günde yaptıklarını anlatan Eroğlu, orman teşkilatının ise Türkiye'de destan yazdığını ve 3 milyar fidanı toprakla buluşturduğunu ifade etti.

Bakan Eroğlu Ödemiş'te düzenlenen merasimde yaptığı konuşmada ise "Müjdeler bizim kültürümüzde var. Bir yere giderken bir şey götürülür biz de müjdelerle geldik. Heybemiz dolu geldik. İzmir İzmir olalı böyle yatırım görmedi" dedi.

İzmir'e dev borularla su getirdiklerinden ve bunların detayından bahseden Eroğlu 2060 yılına kadar su meselesini kökünden çözdüklerini söyledi. "Atatürkçülük ülkemizi başı dik bir şekilde muasır medeniyet seviyesine çıkarmaktır" diyen Orman ve Su İşleri Bakanı, "Ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktır. 2023 hedefimiz var, 2053 hedefimiz var, 2071 hedefimiz var. Ülkemizi dünyada lider ülke yapacağız. "Oğlum, kızım, yavrum hedef 2073' diye ninniler söyleyeceğiz artık, çocuklarımızı öyle büyüteceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Veysel Eroğlu Dikili Ödemiş İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title