Haberler

Bakan Eroğlu, Kırgızistan'da 5. Dünya Su Forumu 3. Bölgesel Toplantısı'na Katılacak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2009 Yılında Türkiye'de Düzenlenecek Olan 5. Dünya Su Forumu'nun 3. Bölgesel Toplantısı'na Katılmak Üzere Yarın Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'e Gidecek.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2009 yılında Türkiye'de düzenlenecek olan 5. Dünya Su Forumu'nun 3. Bölgesel Toplantısı'na katılmak üzere yarın Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e gidecek.

Toplantıya ev sahibi Kırgızistan ve Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Afganistan, Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve İran da katılacak. Orta Asya'da iklim değişikliği, su kaynakları yönetimi ve kapasite geliştirme konularının değerlendirileceği toplantıda, daha önceki toplantılarda olduğu gibi 'Suda Medeniyetlerin Buluşması' konusu ayrıca ele alınacak.

16-22 Mart 2009 tarihleri arasında 'Su İçin Farklılıkların Birleştirilmesi' ana teması ile İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 5. Dünya Su Forumu'nun daha önceki bölgesel toplantıları Şubat ayında Ürdün'de ve Nisan ayında Bosna Hersek'te gerçekleştirilmişti. Bundan sonraki bölgesel toplantının ise Haziran ayı içinde Makedonya'da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

(EDA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title