Haberler

Bakan Eker'in Tokat Gezisi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2009 Yılında Hedeflerinin Diyarbakır ve İzmir Gibi İllerde Yerel Seçimleri Kazanmak Olduğunu Söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2009 yılında hedeflerinin Diyarbakır ve İzmir gibi illerde yerel seçimleri kazanmak olduğunu söyledi.

Tokat'ta temaslarda bulunan Bakan Eker, Üzümören beldesini ziyaretlerinin ardından Tokat Valisi Dr. Recai Akyel'i makamında ziyaret etti. Polis mangası tarafından valilik girişinde karşılanan Bakan Eker, şeref defterini imzaladı. Basına kapalı geçen kısa süreli ziyaret programının ardından Bakan Eker, Tokat Belediyesi'ne geçti. Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek'i makamında ziyaret eden Bakan Eker, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Bu tezkere AK Parti'ye oy kaybettirir mi?"

şeklindeki sorusuna Bakan Eker, "Hayır, biz attığımız bütün adımları Türk milletinin, bütün vatandaşlarımızın arzusu istikametinde atarız. Dolayısıyla bizim böyle bir endişemiz, tasamız yok. Doğru gördüğümüz, doğru bildiğimizi karar haline getiriyoruz ve uyguluyoruz. Siyasi partiler tarihleri gereği iktidara gelmek için kurulurlar, hedefleri budur. Biz de AK Parti olarak kurulduğumuz 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana geçirdiğimiz bütün seçimlerde hep daha yüksek düzeyde bir oya, teveccühe mazhar olduk.

2002 genel seçimlerinde Türkiye merkezi yönetimde bizi iktidara taşıdı. 2004 yılında Türkiye'nin bir çok yerinde büyük bir çoğunlukla 50'den fazla vilayetin belediye başkanlığını aldık. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde bildiğiniz gibi çok daha yüksek oy aldık. Bundan sonraki seçimde belediye seçimlerinde belediye kazanamadığız İzmir, Trabzon, Eskişehir, Diyarbakır gibi illerdeki belediyeleri de almak istiyoruz. Hedefimiz iktidar olmadığımız, belediye almadığımız her yerde almak. Hedefimiz de bir tek şehir değil,

bütün Türkiye var. Sayın Başkanımızın işareti de, talimatı da o yönde. Biz de AK Parti teşkilatları olarak bu hedefe ulaşmak için gayret içerisindeyiz. Diyarbakır da bunlardan bir tanesi'' dedi.

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, günün anısına Bakan Eker'e gümüş bir ibrik hediye etti. Belediye ziyaretinin ardından Bakan Eker, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti, ardından karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

(Nİ-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title