Haberler

Bakan Eker: Dünyanın 7'inci Büyük Tarım Ekonomisi Haline Geldik

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye'nin son 8 yıl içinde dünyanın 7'nci büyük tarım ekonomisi haline geldiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye'nin son 8 yıl içinde dünyanın 7'nci büyük tarım ekonomisi haline geldiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde kadınların kurduğu 'Sarıcakaya ve Köyleri tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin verdiği iftar yemeğine katıldı. Ankara'dan Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesine gelen bakan Eker, yemek öncesinde kooperatif üyesi kadınlarla bir süre sohbet etti. Kooperatife ait Sebze Ambalajlama Paketleme Tesisleri'ndeki iftar yemeğine bakan Eker'in yanı sıra Vali Vekili Ekrem Ballı, AK parti milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile çok sayıda kişi katıldı.

HEDEF DÜNYANIN 5'İNCİ BÜYÜK TARIM EKONOMİSİ

İftar yemeğinde konuşma yapan Mehmet Mehdi Eker Türkiye'nin tarım sektörünün son 8 yıl içinde 11'inci sıradan dünyanın 7'nci yedinci büyük tarım ekonomisi haline geldiğini söyledi. Bakan Eker, "Türkiye bundan 8 yıl önce Türkiye'nin bütün çiftçilerinin, üreticilerinin ürettikleri tarım hasılatının tamamının karşılığı 23 milyar dolardı. Bugün bu 62 milyar dolar. Bu fedakarlıkla üretim yapan üreticilerimizin emeğinin karşılığıdır. Tarım Bakanlığı olarak bu sene Türk çiftçisine 6. 5 milyar lira destek ödemesi yapıyoruz. Bu nakit destek. Siz çalışın, üretin, biz sizi destekleyelim. Onun için varız. Hedefimiz Türkiye'yi tarımda dünyanın sadece yedincisi olarak bırakmak değil, dünyanın ilk 5 ülkesine arasına koymaktır. Onun için çalışıyoruz. 2023 yılında tarım sektörü hasılasını 150 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu uçuk bir hedef değil, gerçekleştirilebilir bir hedeftir" dedi.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

Kadın üreticileri her zaman desteklediklerini belirten Bakan Eker, Türkiye'de üyelerinin tamamı kadın olan 29 kooperatifin bulunduğunu söyledi. Bakan Eker konuşmasını, "Biz kadınlarımızın çok iyi birer çiftçi de olabileceğini düşünüyoruz. O nedenle de bakanlığımızın faaliyetleri içindeki destekleme kapsamında bulunan kooperatiflere eğer üyelerinin tamamı kadınsa onlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Böyle bir kararımız var. 29 kadar üyesinin tamamı kadın olan kooperatif var. Bunlardan bize ulaşan programa alınması istenen 10'un üzerinde kooperatif var. Bunların tamamı çalışıyor. Sarıcakaya Kooperatifi de bunların başını çekiyor. Sadece Sarıcakaya'da 18 projeye destek verdik. Buradaki 5 ziraat mühendisimizde köylerde danışmanlık hizmeti veriyor. Türkiye'de bu yıl tarım sektörü birinci çeyrekte yüzde 4'ün üzerinde büyüme gösterdi. Normalde kış aylarında tarım sektörüne büyüme göstermez. Çünkü ocak, şubat, mart çok üretim ayı değildir. Ama artık Türkiye'de kapalı alanlarda üretim yapıldığı, teknoloji daha çok kullanıldığı, teknolojik üretim yapıldığı için kışında büyüme gerçekleşiyor. Kültür balıkçılığı, seracılık, hayvancılık var. Kışın da üretim yapılıyor ve Türkiye'nin tarım sektörü büyüyor" diye tamamladı.

Konuşmasının ardından Sarıcakaya ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Utiye Tınaz, bakan Mehmet Mehdi Eker'e içerisinde domates, biber ve kuş konmaz olan bir paket hediye etti. Bakan Eker Sarıcakaya ilçesinden Eskişehir'e geçip Yüksek Hızlı Tren ile Ankara'ya döndü. - Eskişehir / Saricakaya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title