Haberler

Bakan Çelik Çorum'da

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milliyetçiliğin Lafla Değil, 70 Milyon İnsanın Hakını Korumakla Olacağını Söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, milliyetçiliğin lafla değil, 70 milyon insanın hakını korumakla olacağını söyledi.

Çorum'da bazı açılış ve incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Anitta Otel'de 'Küreselleşme Sürecinde Türkiye' konulu konferans verdi. Bazı kişilerin gelişen Türkiye'ye ayak uydurmasını ve dünyayla yarış yapmasını yanlış algıladıklarını ifade eden Hüseyin Çelik, "Milliyetçilik sloganıyla yola çıkanlar, sadece boş vaat veriyor ve sadece konuşuyorlar. Oysa konuşmakla bir şey olmaz, icraat gerekir. Türkiye'de bazı gelenekler değişiyor. Türkiye dünyaya ayak uyduruyor. Türkiye, hem komşularıyla hem Avrupalılarla, Asyalılarla, Rusya gibi her toplulukla yakın ilişki kurmak ve Türkiye'nin çıkarlarını korumak durumundadır. Milliyetçilik, insanlarımızın huzur ve refahını, gelirini, en üst düzeye çıkarmak ve insanların gelirlerini yükseltmek Türkiye'nin ufkunu açmaktır. Asıl amaç 70 milyonun refahını yükseltmektir. Milliyetçilik budur, lafla değil, icraatla yapılmalı ve gösterilmelidir" dedi.

Bakan Hüseyin Çelik, Türkiye'nin dünyada yöneten ve idare eden idarenin yanında olacağını belirterek, hükümet olarak hiçbir zaman 'ipekböceği politikası' yapmayacaklarını ifade etti. Kapalı toplum modelinin tarihe karıştığını dile getiren Çelik, "Dünyada küreselleşme diye bir olgu var. Faydalı da deseniz sevseniz de sevmezseniz de var. Dünyanın ne yaptığı umurumuzda değil diyemezsiniz" ifadelerini kaydetti.

Türkiye'nin dünyada yöneten ve idare eden idarenin yanında olacağını belirten Bakan Hüseyin Çelik, "Biz küreselleşme sürecinin basit bir nesnesi mi olacağız yoksa dünyayı yöneten yönlendiren bir parça mı olacağız? Dünyadan kopamayız. Kendimiz kalacağız kendimiz olacağız diyemeyiz. Yöneten ve yönlendiren idarenin parçası olacağız. Bizim antenlerimiz dünyaya açık olacak. İpekböceği politikası yapmayacağız. İpekböceği biliyorsunuz kendi etrafında döner döner ve sonra ördüğü sistemin içinde ölür. Biz bunu ülkemize vebal görmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"AB'YE GİRİPTE BAĞIMSIZLIĞINI KAYBEDEN VAR MI"

AB'ye yaklaşımı da değerlendiren Bakan Çelik, "AB'ye girelim diyoruz birileri diyor ki 'Bağımsızlığımız elden gidiyor'. Sorarım size hangi ülkeler bağımsızlığını kaybetti. Bağımsızlığını kaybeden ülke var mı? Uluslararası diploma bir sana bir banadır. Karşılıklı kazançlar olmadığı sürece birbirinizle ilişki kurmaya da gerek yok" dedi.

Türkiye'nin sermayesinin genç nüfusu olduğunun altını çizen Çelik, "Genç nüfusu iyi eğitirsek, sağlıklı, karnı tok, sırtı pek hale getirebilirsek hele hele bu gençleri idealizmle yetiştirebilirsek işte 21. yüzyıl sloganla değil gerçek anlamda Türk yüzyılı olur" diye konuştu.

Dünyada esen rüzgarın Türk rüzgarı olduğunu ifade eden Çelik, "Bizim rotamız belli. Biz geri kalmışlığı fukaralığı kendimiz için kader olarak görüp buna razı olamayız. Bunlar yapılırken, yurtseverlik ve milliyetçilik adına çelme atmaya çalışanlar oldu. Misyonerler memlekette kol geziyormuş? Misyonerlik bir tarafı var mı tasvip edemeyiz. Bir insanın fakirliğinden yararlanarak o insanı din değiştirmeye zorlarsanız bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Bunu kesinlikle lanetliyoruz ama öte yandan bir Müslümanlar, Avrupa'da nasıl kendi dinini anlatıyorsa kutsal kitabını dağıtıyorsa ve Avrupa'da kimse buna bir şey demiyorsa bir Avrupalı Hıristiyan da gelip kutsal kitabını dağıtabilir. Kendimize karşı dürüst olabilmek için empati yapmamız lazım. Avrupa'da 4 bin 700 cami var. Bunların 4 bin 300'ünü Türkler yapmış. Avrupalılar bunlara bir şey demiyor. Türkiye'de ne kadar cemaat vakıf varsa hepsinin Avrupa'da uzantıları mevcut. Biz bunları yapacağız diyoruz. Ama kesinlikle onlar bunları yapmasınlar diyoruz. Böyle şey olmaz" ifadelerini kaydetti.

Kıbrıs davasında ilk defa defansif oynamaktan vazgeçip atağa kalktıklarını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Bizim tezlerimiz artık dünyada kabul görmeye başladı. Kıbrıs'ta 2002 yılında kişi başına düşen milli gelir 5 bin dolardı. Şimdi 10 bin 500 dolar. 4 yıl içinde Kıbrıs dünyada büyüme rekoru kırdı. Yüzde 55 büyümüş. Bu nasıl sağlandı? Türkiye sağlam bir şekilde yolunda devam ediyor. Türkiye eğer bir küresel aktör olacaksa bütün ilişkilerini her düzeyde sürdürmek zorundadır. Dostumuzu düşmanımızı bilmezsek hüsrana uğrarınız. Gittiğimiz hedefin ne olduğunu bilmezsek hüsrana uğrarız. Biz belasını arayan bir topluluk değiliz" diye konuştu.

Konferansa, AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Ali Yüksel Kavuştu, Muzaffer Külcü, Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Vali Yardımcıları Fatih Damatlar, İsmail Çorumluoğlu, Ankara'dan gelen Milli Eğitim Genel Müdürleri, resmi daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

(ES-BÖ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title