Haberler

Bakan Çavuşoğlu: "Hollanda'da Tümünü Kral Atıyor, Bizde 4 Tane Olunca 'Yok' Diyorlar"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni sistemde cumhurbaşkanının Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna atayacağı 4 üyeyle ilgili Avrupa ülkelerinden örnek vererek, “İspanya’da adalet bakanı öneriyor kral atıyor, Hollanda’da kral atıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni sistemde cumhurbaşkanının Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna atayacağı 4 üyeyle ilgili Avrupa ülkelerinden örnek vererek, " İspanya'da adalet bakanı öneriyor kral atıyor, Hollanda'da kral atıyor. Bir ülkede tamamını kral, kraliçe, cumhurbaşkanı atıyor sorun yok. Bizde cumhurbaşkanı 4 tane atayacak 'yok' diyorlar" dedi.

Antalya'nın Korkuteli ve Kaş ilçelerinin ardından Demre'ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temel atma ve açılış törenlerine katıldı.

Demre Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde vatandaşlara seslenen Bakan Çavuşoğlu, Demre'ye söz verdikleri yatırımları gerçekleştireceklerini söyledi. Virajlı olan Finike-Demre-Kaş ilçelerindeki yollara yapılacak duble yoldan bahseden Çavuşoğlu, Batı Antalya'nın havaalanı projesi ve Liman projesinin üst yapı çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

"Biz bu çifte standarda kanmayız"

Referandum süreci hakkında da konuşan Çavuşoğlu, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurumuna (HSYK) cumhurbaşkanının 4 üye atamasına karşı çıkanlara Avrupa ülkelerinden örnek vererek şunları söyledi:

"Fransa'da yarı başkanlık sistemi var ve bizde Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu diye bir kurum var. Buradaki tüm üyeleri bakanlar kurulunun tavsiyesiyle cumhurbaşkanı atıyor. Fransa'da tümünü cumhurbaşkanı atıyor sorun yok ama Türkiye'de 4'ünü cumhurbaşkanı atayacak. Kusura bakmayın biz bu çifte standarda kanmayız. İsveç'te Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun tüm üyelerini bakan atıyor. İspanya'da adalet bakanı öneriyor kral atıyor. Hollanda'da kral atıyor. Bir ülkede tamamını kral, kraliçe cumhurbaşkanı atıyor sorun yok, bizde cumhurbaşkanı 4 tane atayacak 'yok' diyorlar."

Konuşmasının ardından Bakan Çavuşoğlu Demre seçim bürosunun açılışını yaptı, ilçede bulunan seralara girerek çiftçileri ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu'na AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu ile AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de eşlik etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Hollanda İspanya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title