Haberler

Bakan Başesgioğlu, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu'nu Kabul Etti

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Ahmeta Yavuz Kocaömer Başkanlığındaki Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu'nu Kabul Etti.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Ahmeta Yavuz Kocaömer başkanlığındaki Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu'nu kabul etti.

Başbakanlıktaki kabulde, Bakan Başesgioğlu, paralimpik oyunlarının, olimpiyatları almak için bir zorunluluk olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, "Paralimpik oyunları böyle bir mecburiyetten ziyade, dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de engelli insanlarımızın spor yapmalarına saygı göstererek, isteyerek, zevkle ve zorunlulukla yapılmalıdır. Olimpiyat düzenleme koşulu ise ikinci planda olmalıdır" diye konuştu.

Bakan Başesgioğlu, olimpiyat oyunlarını Türkiye'de düzenleme konusunda çalışmaların sürdüğünü hatırlatarak, "Cumhuriyetimizin 100. yılında elbirliğiyle çalışarak Türkiye'ye yakışan olimpiyat oyunlarını düzenlemek istiyoruz" dedi.

Yavuz Kocaömer ise, Türkiye'de paralimpik komitesinin bir temsilcisinin bulunmadığını belirterek Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile birlikte çalışmak istediklerini söyledi. Bakan Başesgioğlu ise bu konunun kendilerini üzdüğünü ifade ederek, "Milli Olimpiyat Komitesi'nde paralimpik komitesinin bir temsilcisinin olması konusunda gerekli desteği vermek için Togay Bayatlı ve yönetimle konuşacağım. Bu konuda elimden gelen çabayı göstererek sizin de bir temsilcinizin olmasını sağlayacağım" dedi.

Kocaömer, paralimpik hareketinin son dönemde ilerlemesine rağmen gerekli ilgiyi görmediğinin altını çizerek, "Maalesef Türkiye'de paralimpiklere gerekli önem verilmiyor. Ama son yıllarda yurt dışından gelen baskılarla paralimpik hareketi ülkemizde değer kazandı. 2000 yılında alınan bir kararla paralimpik oyunları yapmayanlara olimpiyat düzenleme izni verilmeyecek. Ancak bizde paralimpik oyunları, sporu Allah rızası için yapan sakatların sporu olarak görülüyor. Bizim amacımız Milli Olimpiyat Komitesi ile ortak çalışmak ve bu komiteye bizden de bir temsilci sokmak'' ifadelerini kullandı.

Kocaömer, Bakan Başesgioğlu'nu 6-17 Eylül tarihlerinde Pekin'de düzenlenecek paralimpik oyunlarına davet ederken, Bakan Başesgioğlu da, Türkiye'yi ilk kez bakan düzeyinde bu organizasyonda temsil etmeyi arzuladığını söyledi.

(EKO-MFS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title