Haberler

Bahçelievler'deki Silahlı Saldırı... - Şehit Polis Memuru Ahmet Yıldırım İçin İstanbul Emniyet Müdürlüğünde Tören Düzenlendi

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, geçen hafta Bahçelievler'de uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Ahmet Yıldırım'ın faillerinin kısa sürede yakalanarak adalete teslim edileceğini bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, geçen hafta Bahçelievler'de uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Ahmet Yıldırım'ın faillerinin kısa sürede yakalanarak adalete teslim edileceğini bildirdi.

Şehit polis memuru Yıldırım için İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Cerrah, Bahçelievler Önleyici Hizmetler Büro Amirliğine bağlı resmi ekip otosuna yönelik 19 Haziran 2006 saat 07.30 sıralarında Kocasinan Mezarlığı yanında silahlı saldırı düzenlendiğini, saldırıda ağır şekilde yaralanan polis memuru Ahmet Yıldırım'ın hastaneye kaldırıldığını, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Haziran 2006 tarihinde şehit olduğunu hatırlattı.

Yıldırım'ın polis teşkilatına 1987 yılında katıldığını, evli ve 2 çocuk babası olduğunu kaydeden Cerrah, şöyle konuştu:

''Cumhuriyetin ve demokrasinin teminatı olan Türk polisi, devletimize kurşun sıkan hainlerin yaptıklarını hiçbir zaman yanlarına bırakmamıştır, bırakmayacaktır. Vatandaşımızın canını ve malını korumak, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkmak yönündeki kararlı mücadelemiz, geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da devam edecektir. Sürdürdüğümüz bu mücadelede mensuplarımıza kalleşçe ve haince saldıranlar, karşılarında büyük Türk milletinden güç alan kararlı bir teşkilatın olduğunu unutmamalıdırlar.

Hain saldırılar bizi hiçbir zaman yıldırmamıştır, yıldırmayacaktır. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak, failler kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecektir.''

Şehit ailesinin acılarını paylaştığını da ifade eden Cerrah, ''Evladını ve babalarını kaybetmenin acısını kalplerinde taşıyan sizlerin üzüntüsünü teşkilat olarak yürekten paylaşıyoruz. Sizler her zaman emniyet teşkilatının ayrılmaz bir parçası olacaksınız ve teşkilatımızın her türlü desteğini bugün olduğu gibi yarın da yanınızda bulacaksınız. Şehit memurum Ahmet Yıldırım'ı memleketi olan Trabzon iline uğurlarken, şahsım ve teşkilatım adına aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve fedakar çalışma arkadaşlarıma başsağlığı ve sabırlar diliyorum'' dedi.

Cerrah, İstanbul dışında olan Vali Muammer Güler'in başsağlığı mesajını şehit ailesine iletti.

Cenaze törenine, şehit polisin ailesi, yakınları İstanbul vali yardımcıları Ergün Güngör ve Fikret Kasapoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ile askeri yetkililer ve meslektaşları katıldı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da çelenk gönderdiği törende, şehit polisin eşi Jale ile oğlu Emre ve kızı Müjde, gözyaşlarını tutamadı.

Şehit polis Yıldırım'ın cenazesi, daha sonra eller üzerine alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünün çıkış kapısına kadar taşındı. Burada bir ambulansa konulan cenazenin Atatürk Havalimanına ulaştırılacağı, oradan da uçakla memleketi olan Trabzon'a götürülerek, toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title