Haberler

Bağdat: Saddam Hüseyin'in Yargılanması

Saddam Hüseyin ve 7 adamının gelecek haftaya ertelenen duruşmasında bugün, Başhakim Rauf Abdurrahman savunmayı yavaş hareket etmekle suçladı.

Saddam Hüseyin ve 7 adamının gelecek haftaya ertelenen duruşmasında bugün, Başhakim Rauf Abdurrahman savunmayı yavaş hareket etmekle suçladı.

Savunmanın yargılanan davalılardan biri için sadece 2 tanık sunmasının ardından konuşan Abdurrahman, "Yeteri kadar çabuk tanık sunmamakla, mahkemenin, sanıkların ve diğerlerinin zamanını harcıyorsunuz. Ne zaman bir oturum başlasa, 1 ya da 2 tanık çağırıyorsunuz. Sanıkları savunmaya odaklanmıyorsunuz. Adalete ulaşmaya çalışıyoruz. Artık bundan yorulduk" diye konuştu. Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin hakimin eleştirisini kendisi cevaplayarak, "Mahkeme, adalete dürüst bir biçimde ve çok hızlı hareket etmeden ulaşmayı amaçlamalı. Adalet için mahkemeye gelebilecek ve yol gösterecek insanlara bir şans verilmeli" dedi.

Mahkeme boyunca şu ana kadar savunmanın 59 şahidi dinlendi. Bugün dinlenen şahit, 148 kişinin öldürüldüğü Duceil katliamı sırasında eski Baas Partisi'nin bir yetkilisi olan ve savcı tarafından güvenlik güçlerinin tutuklaması için insanların listelerini hazırlamakla suçlanan Ali Dayih Ali lehine tanıklık etti. Ali'nin karısı olan ve adı bilinmeyen kadın konuşmasında, "Ali belediye başkanıydı ve asla kimseyi incitmedi. Onunla 39 yılımı geçirdim ve 8 çocuğumuz oldu. Onun bir kere bile birine zarar verdiğini görmedim" dedi. İkinci tanık ise, Ali'nin iyi bir insan olduğunu ve yanlış bir şey yapmadığını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title