Haberler

Babacan New York'a, Davutoğlu'nun da Şam'a Gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Başkanlığında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla Çankaya Köşkü'nde Gerçekleştirilen Toplantıda, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın BM'de Yapılacak Toplantıda Hazır Bulunmak Üzere New York'a, Suriye'yi Ziyaret Edecek Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'den Gelen İstek Üzerine İstişarelerde Bulunmak ve Toplantılara Katılmak Üzere Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun da Şam'a Gitmesi Kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantıda, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın BM'de yapılacak toplantıda hazır bulunmak üzere New York'a, Suriye'yi ziyaret edecek Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'den gelen istek üzerine istişarelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun da Şam'a gitmesi kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın katılımıyla Çankaya Köşkü'nde bir toplantı gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan'ın dört Orta Doğu ülkesini kapsayan turu ile son günlerde Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın bölge ve Avrupa ülkeleriyle yürüttüğü telefon diplomasisinde edinilen izlenimlerin değerlendirildiği toplantıda gündemdeki değişik teklifler gözönünde bulundurularak, diplomatik çabaların artırılarak sürdürülmesine karar verildi.

Toplantıda ayrıca, Türkiye'nin, Geçici Üye olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne katılmasının ardından, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın BM'de bu konuyla ilgili yapılacak toplantıda hazır bulunmak üzere New York'a gitmesi kararlaştırıldı.

Suriye'yi ziyaret edecek olan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'den gelen istek üzerine, istişarelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun da Şam'a gitmesine karar verildi.

Toplantıda ayrıca ateşkesin bir an önce sağlanması ve uygulanması için kapsamlı bir eylem planı oluşturulması amacıyla taraflara çağrıda bulunulması ve bu yöndeki çalışmalara Türkiye'nin katkısının devam etmesi, bölgede kalıcı bir barış ve istikrarın tesisi yolunda yürütülen çalışmaların kurumsallaşması için girişimlere hız verilmesi karara bağlandı.

Toplantıda, insani yardımların kesintiye uğramadan süratli bir şekilde Gazze halkına ulaştırılması için temas ve çalışmaların yoğunlaştırılmasında da mutabık kalındı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title