Haberler

Aziz Yıldırım, İstanbul Erkek Lisesi'nde Panele Katıldı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İç Transferde Henüz Anlaşamadıkları Tuncay'ın Futbol Yaşamını Avrupa'da Sürdürmek İstediğini Belirtirken; Ali Bilgin'in Transferiyle İlgili Görüşmelerin Sürdüğünü Söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iç transferde henüz anlaşamadıkları Tuncay'ın futbol yaşamını Avrupa'da sürdürmek istediğini belirtirken; Ali Bilgin'in transferiyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Başkan Aziz Yıldırım, İstanbul Erkek Lisesi'nde düzenlenen panelde öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Bir öğrencinin iç transferde henüz anlaşma sağlanamayan Tuncay ile ilgili sorusu üzerine Başkan Aziz Yıldırım, Tuncay'ın 5 yıldır Fenerbahçe'de oynadığını hatırlatarak, "Kaptanlık mertebesine ulaşan bir oyuncumuz. Sizler de biz de çok seviyoruz. Takımda kalması için Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri, menajeri ve kendisiyle yaptıkları görüşmelerde ekonomik olarak da şartları zorlayarak gerekeni

yapmıştır ama Tuncay Avrupa'da futbol oynamak istiyor" diye konuştu.

Geçen hafta Tuncay'la bir görüşme yaptığını kaydeden Yıldırım, "Kendisi Avrupa'ya gitmek istediğini söyledi. 'Hangi takıma gideceksin?' dedim. 'Birmingham'a gitmek istiyorum' dedi. 'Avrupa'da oynuyor mu, UEFA'da oynuyor mu, yok. O zaman nasıl Avrupa bu? İstanbul 15 milyon nüfuslu bir şehir. Fenerbahçe bu şehrin takımı, Şampiyonlar Ligi'nde UEFA'da oynama şansı var. 1 sene daha kal. Daha sonra hep birlikte senin daha büyük bir kulüpte oynamanı sağlarız' dedim. 2 gün düşünmek istedi. Pazartesi cevap

vereceğini ifade etti. Ama bu 2 günlük gelişmelerin neticesinde aynı fikirde olduğunu anlıyorum. Birmingham ve Manchester City ile görüşüyor. Onlarla yaptığı görüşmelerden netice alamazsa, burası onun yuvasıdır" dedi.

Başkan Aziz Yıldırım, transfer çalışmalarının sürdüğünü ve Ali Bilgin'i de kadrolarına katmak istediklerini ifade ederek, "Onun dışında Türkiye'de transfer edeceğimiz oyuncu yok. Kayserispor zaten futbolcu satmayacağını açıkladı" şeklinde konuştu.

Sarı-lacivertli ekibin Real Madrid'den transfer ettiği Roberto Carlos için Asbaşkanlar Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı'nın, 1.5 yıl önce şubat ayı sonunda Madrid'e gittiğini ve bu futbolcuyla o zaman anlaştıklarını belirten Başkan Aziz Yıldırım, "Kendisi haziran ayında gelecekti ve Fenerbahçe'de forma giyecekti ancak teknik direktörleri Capello bırakmadı ve gelemedi. Daha sonra da ilişkilerimiz devam etti. Son 2 ay takıma zarar vermemesi için görüşmeleri kestik. 'Sezonun bitmesiyle tekrar konuşuruz'

dedik. O da İspanya'da oynamaya devam etti. Transferin ardından, 'Yalanladılar ama transferi gerçekleştirdiler' dediler. Evet yalanladık. Yalanlama yaptığımızda görüşme yapmıyorduk. Transferi yaptığımızda da açıkladık. Yalanlayıp da transfer yapmadık. Sadece askıya almıştık" dedi.

Başkan Aziz Yıldırım, şu an kadrolarında 8 yabancı oyuncunun bulunduğunu hatırlatarak, "Bursaspor'daki futbolcumuzun yanı sıra 7 de takımımızda var. Bu statü devam ederse, 2'si ile yollarımızı arayacağız. Şu an yabancı futbolcu arayışında değiliz. Ayın 19'unda Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği toplantısında durum belli olacak" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili Galatasaray'ın aldığı 5 maç seyircisiz oynama cezası konusunda da Başkan Aziz Yıldırım, "Önemli olan 5 maç değildir, alınan karardır. Karar maalesef geç alınmıştır. Galatasaray maçı 1 ay önce oldu, yeni karar alındı. Bu yanlıştır. Hemen 2-3 gün sonra karar alınmalı. Burada hata yaptılar. Bu hatalarla devam ederlerse bu federasyonun işi çok zor olur. Önce bu kurulların ya değişmesi, ya da güven oyu alması gereklidir. Yoksa Türkiye'de bu tartışmalar devam

edecektir'' açıklamasını yaptı.

"ALEX İLE HER KONUDA ANLAŞMAYA VARDIK"

Brezilyalı futbolcuları Alex De Souza ile her konuda anlaşmaya vardıklarını söyleyen Başkan Aziz Yıldırım, "Bütün şartlarda anlaşılmıştır. Resmi dokümanlar kulübe girmediği için açıklama yapmadık. Gerekli imzalar gelince sitemizden de açıklama yapılacaktır" dedi.

Amaçlarının sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da başarı olduğunu kaydeden Yıldırım, "Önümüzdeki yıllarda Fenerbahçe istikrarlı bir Avrupa takımı olacaktır. Bu da çok uzun zaman sonra olmayacak. Fenerbahçe emin adımlarla kurumsal yapısını ve ekonomik rahatlığa kavuşma çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, ekonomik olarak daha da güçlü olmak için üye sayısını artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Fenerbahçe Kulübü'nde 1 milyon üyenin olmasını söylüyoruz. Ekonomik olarak güçlü olursak, dünya sıralamasında ilk 3-5'e girersiniz ve dünyada istediğiniz şeyi yaparsınız. 'Schevchenko Fenerbahçe'de' diye yazıyor bugün bazı gazeteler. Neden? Fenerbahçe'nin dünya kulübü olma yolunda verdiği güvendendir. Artık dünya medyası da bunu görüyor. 1 milyon üyemiz olsa, yılda 50 trilyon ekonomik güç girecektir

kulübe. Yeni doğan, hatta doğacak çocuğu dahi Fenerbahçe'ye üye yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Geçen yılki şampiyonluğun ellerinden alındığını ileri süren Başkan Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe son 4 senenin aslında 4'ünde şampiyon olmuştur. Geçen yılki şampiyonluğu nasıl kaçırdığımızı ve elimizden alındığını hepiniz biliyorsunuz" dedi.

Başkan Aziz Yıldırım, defans oyuncuları Edu ve Lugano'ya İtalya'nın 2 büyük kulübünden transfer teklifi geldiğini, ancak bu 2 oyuncuyu da bırakmayacaklarını söyledi.

Futbol Federasyonu'nun kurulları ile birlikte güven vermediğini kaydeden Başkan Aziz Yıldırım, "Türk futboluna yön verenler, herkese eşit mesafede, diyaloğa açık ve şikayetleri dinleyen bir ekip olmalı. Federasyon, kurulları ile birlikte güven vermemektedir. Futbolun başındaki yönetim, tüm kulüplerin birbirleriyle kavga etmesine çanak tutmuştur. Federasyon, kurullarını yeniden oluşturmalı ve haziran ayındaki mali genel kurulda güven oyu için kongre yapmalıdır. Yoksa geçmişte yaşananlar devam edecektir"

şeklinde konuştu.

"HAKEMLERİN ÜZERİNDE BASKI VAR"

Başkan Aziz Yıldırım, hakemlerin üzerinde baskılar olduğunu savunarak, "Hakemler üzerindeki baskılar, talimatlar kalkarsa Türk sporu büyük bir rahatlamaya girecektir. Herkese adaletli davranılırsa, herkes görevini yaparsa o zaman bu problemleri ortadan kaldırmış oluruz. Biz hiçbir zaman Fenerbahçe şampiyon olsun diye mücadele etmedik, hep adalet herkese eşit mesafede olsun diye mücadele ettik" ifadelerini kullandı.

Yabancı oyuncunun serbest bırakılmasından yana olduklarını kaydeden Başkan Aziz Yıldırım, iç transferde de kaleciler Rüştü ve Volkan ile görüşmelerin sürdüğünü, büyük ihtimalle 2 kalecinin de takımda kalacağını söyledi. Yıldırım, Mehmet Yozgatlı'ya da bir teklif sunduklarını ve bu oyuncunun kararını beklediklerini belirtti.

Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin Avrupa Kupası maçlarının D-Smart'tan yayınlanacak olmasıyla ilgili bir soru üzerine de, "Biz UEFA ve Türkiye Kupası haklarımızı Saran şirketine satmıştık. Bu sene bitiyor sözleşmemiz. Bu maçları D-Smart'a satan Saran grubu. Önümüzdeki dönem için konuşma yapıyoruz. Önümüzdeki 5 yılı almak isteyen kuruluşlar var ama şartımız Fenerbahçe TV'den de yayınlayacak olması. Yeni politikamız bu olacak" ifadelerini kullandı.

Bu arada, panelin son bölümüne Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir de katılırken; panel sonunda Başkan Aziz Yıldırım'a plaket verildi.

(KÇ-KÇ-GS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title