Haberler

    Azerbaycan ve İran, Hazar Denizi'ndeki Petrol Sahaları İçin Ortak Şirket Kuracak

    Azerbaycan ve İran arasında Hazar Denizi'ndeki petrol sahalarının işletimi için ortak petrol şirketi kuruluyor.

    Azerbaycan ve İran arasında Hazar Denizi'ndeki petrol sahalarının işletimi için ortak petrol şirketi kuruluyor.

    Azerbaycan ve İran'ın, Hazar Denizi'ndeki bazı petrol ve doğalgaz sahaları için ortak bir petrol şirketi kuracakları öğrenildi. İran, Azerbaycan'la birlikte bir ortak petrol şirketi kurmak istiyor. İran İslam Cumhuriyeti'nin Uluslararası Petrol ve Petrol Bakan Yardımcısı Emir Hüseyin Zemani, şirketin iki taraf arasında imzalanan bir anlaşma çerçevesinde oluşacağını açıkladı.

    İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Mart ayında Azerbaycan'a yaptığı ziyarette, Hazar Denizi'ndeki bazı petrol ve doğal gaz sahalarının ortak geliştirilmesi için iki ülke arasında bir anlaşma imzalanmıştı. Zemani, yaptığı açıklamada imzalanan anlaşmaya göre iki ülke arasında bir ortak petrol şirketi kurulmasının gerektiğini kaydederek, bugünlerde söz konusu şirketi kurmaya çalıştıklarını söyledi. Üst düzey yetkililer, devlet petrol ihracat seviyesini günde 2.6 milyon olarak belirleyerek, İran'ın petrol ihracatının son aylara göre cari ayda büyük bir artışa şahit olduğunu doğruladı.

    İran Araştırmaları Merkezi'ne göre bu anlaşmanın arkasında Hasan Ruhani'nin Azerbaycan ziyareti bulunuyor. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Nevruz Bayramı'nın hemen akabinde 27-29 Mart'ta, Türkmenistan ve Azerbaycan'ı kapsayan ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında İran-Azerbaycan arasında 8, İran-Türkmenistan arasında ise 12 kadar iş birliği anlaşması ve mutabakat zaptı imzalandı. Her iki ziyarette de ekonomi ve enerji ana gündemi oluşturmuştu.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Sektörel

    Hazar Denizi Azerbaycan İran Sektörel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title