Haberler

Az Alkmaar Teknik Direktörü Louis Van Gaal: En Önemli Maçımız Fenerbahçe Karşılaşması

UEFA Kupası'nda Fenerbahçe'nin Rakibi Olan Hollanda Temsilcisi Az Alkmaar, Hollanda Ligi'nde Willem Iı'yi Kendi Evinde 2-0 Mağlup Ederken Vasat Bir Futbol Sergiledi.

UEFA Kupası'nda Fenerbahçe'nin rakibi olan Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar, Hollanda Ligi'nde Willem II'yi kendi evinde 2-0 mağlup ederken vasat bir futbol sergiledi.

Hollanda liginde ikinci sırada bulunan AZ Alkmaar'da sakat olan Joey Didulica, Stijn Schaars, Simon Cziommer ile hasta olan Gijs Luirnk ve Shota Arveladze maç kadrosunda yer almadı. Barry Opdam ve Demy de Zeeuw'ün yedek olarak soyundurulduğu maçın ilk yarısının bitiminde AZ Alkmaar kalecisi Fas kökenli Khalid Sinouth sakatlanarak yerini ikinci yarıda Heerenven'den kiralanan Boy Waterman'a teslim etti. Sakatlanan kaleci Khalid Sinouth'un sakatlığının ciddiyeti Pazartesi günü yapılacak kontrolden sonra belirlenecek. Ağır grip enfeksiyonuna yakalanan Shota Arveladze'nin Fenerbahçe maçına yetişip yetişmeyeceği henüz belli değil. Hastalık ve sakat futbolcuların sayısının her geçen gün artmasından dolayı sıkıntılı günler geçiren teknik direktör Louis Van Gaal, Willem II ile oynanan maç sonrası yaptığı basın toplantısında "Bugün çok kötü oynadık. Belki de bu sezonun en kötü futbolunu oynadık. Sakat ve hasta futbolcularımız çoğunlukta. Hafta içerisinde milli maçlar nedeniyle bir çok futbolcumuzla birlikte olamadık. Bu maç için yalnızca bir gün hep birlikte çalışma ortamı bulduk. Anlaşılan o ki yeterli olmadı. Yinede her şeye rağmen hafta içinde oynanacak olan UEFA kupası maçımız öncesi üç puan aldığımız için mutluyuz" dedi. Basın toplantısında Fenerbahçe ile ilgili soruları yanıtsız bırakan Van Gaal, konu hakkında bir tek DHA mikrofonlarına konuştu:

Louis Van Gaal, Fenerbahçe maçının kendileri için en önemli karşılaşma olduğunu belirterek, "11 futbolcumuzun 8'i milli takımlarda oynuyor. Belki de bazıları hala Belçika milli takımını veya Hollanda milli takımını düşünüyordur. O yüzden Willem maçı için hazırlık süremiz çok kısıtlıydı. Yalnızca bir günde ancak hep birlikte çalışabildik. Anlaşılan yeterli olmadı demek. Fakat Fenerbahçe maçı öyle olmayacak"dedi.

"Bu hafta sahaya sürdüğünüz 11'de birkaç as futbolcunuzu yedek olarak soyundurdunuz. Bundaki asıl amacınız, bu futbolcuları Fenerbahçe maçına mı saklamak mıydı?" şeklindeki soruya ise tecrübeli teknik zadam şu cevabı verdi:

"Ben hiç kimseyi Fenerbahçe maçına saklamak için yedek soyundurmadım. Sahaya sürdüğüm 11 şu anda elimde olan en iyi 11'imdi. Shota Arveladze bugün hasta oldu. Gijs Luirink te zaten belirli bir zamandan beri hasta. Bugün Shota'nın hastalığının birinci günü olduğu için Fenerbahçe maçına kadar iyileşip iyileşmeyeceğini bilemiyorum. Bunların haricinde sahada bugün en kuvvetli 11'im vardı"

DHA muhabirinin "Bugün siz kötü futbol oynadınız. Fakat rakibiniz Fenerbahçe de Rize deplasmanında yenildi. Ne diyorsunuz? sorusunu da yanıtlayan Louis Van Gaal, "Biz kötü oynadık ama biz kazandık. Onlar kötü oyandılar ve yenildiler. Demek ki onlar bizden daha kötüydü" diyerek gülümsedi...

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title