Haberler

Aynı Çadırda 15 Kişi

Van'da meydana gelen 7.2'lik depremde hasar gören bazı binalar, çarşamba günkü 5.6'lık depremde yıkıldı.

Van'da meydana gelen 7.2'lik depremde hasar gören bazı binalar, çarşamba günkü 5.6'lık depremde yıkıldı. Birçok evin kullanılamaz durumda olduğu kentte vatandaşlar, şimdi de soğuk hava ile mücadele ediyor. Kalacak yer bulamayan bazı aileler çocuklarıyla birlikte yerleştikleri çadır kentlerde 15 kişi bir arada yaşamak zorunda kalıyor.

Kar ve soğuk havanın etkili olduğu deprem bölgesinde vatandaşlar barınacak yer bulamıyor. Kalacak yerleri olmayan ve gece eksi 10 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları ile mücadele eden vatandaşlar, gittikleri çadır kentlerde 15 kişi bir arada kalmak zorunda kalıyor.

15 KİŞİ BİR ÇADIRDA

Van Şehir Stadı'nda kurulan çadır kent yoğun talebi karşılamayınca çok sayıda aile aynı çadırı paylaşmak zorunda kaldı. Bazı çadırlarda çoluk-çocuk 15 kişi yatmak zorunda kalan vatandaşlar, bir an önce kendilerine barınacak yer bulunmasını istedi. Bu arada çadır kentte kalan vatandaşlara psikolojik destek amaçlı kurulan Sosyal Yaşam Çadırı'nda ise dışarıda kalan 50 aile yerleştirildi. Sayıları 300 kişiyi bulan 50 aile Sosyal Yaşam Çadırı'nda adeta üst üstte yatmak zorunda kaldı. Yerlere serilen yataklarda aynı yatakta 5-6 çocuk yatarken yer bulamayan aile büyükleri ise koltuklarda geceyi geçirmek zorunda kalıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title