Haberler

Aydın: İşhad ile Adü Kaynaşma Programı Düzenledi

Aydın İş Hayatı Dayanışma Derneği (İşhad) Tarafından Düzenlenen "Üniversite ve İş Dünyası Kaynaşma Yemeği'nde", Aydınlı İşadamları ile Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Öğretim Üyeleri Bir Araya Geldi.

Aydın İş Hayatı Dayanışma Derneği (İŞHAD) tarafından düzenlenen "Üniversite ve İş Dünyası Kaynaşma Yemeği'nde", Aydınlı işadamları ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğretim üyeleri bir araya geldi.

Aydın Ay Mendo Tesisleri'nde organize edilen programa, Vali Mustafa Malay, İŞHAD Başkanı Çetin Dokuzlu, ADÜ Genel Sekreteri Ziyettin Tekmen, ADÜ öğretim üyeleri ve işadamları katıldı.

Programın açılış konuşmasına yapan İŞHAD Başkan Çetin Dokuzlu, dernek olarak ADÜ'nün hazırladığı Aydın'ın yararına olan tüm projelere destek vermeye çalıştıklarını söyledi. 12 yıllık bir maziye sahip olan derneklerinin sadece kendi üyelerinin değil tüm Aydın'ın sorunlarıyla ilgilendiğini hatırlatan Dokuzlu, faydalı olabilmek adına ADÜ ile birlikte bugüne kadar çeşitli seminer ve konferans programları düzenlediklerini hatırlattı. Kente daha fazla yararlı olabilmek adına 2005 yılında Türkiye Sanayicileri Konfederasyonu'na (TUSKON) üye olduklarını belirten Dokuzlu, "TUSKON üyeliği sayesinde dünya pazarlarıyla temas etme şansı bulduk. Bu kapsamda Afrika ve Avrasya gezileri düzenledik. Şimdi de sırada Uzakdoğu programı var" dedi.

Üniversitelerin, bulundukları yerlerin ufkunu açan bir yapıya sahip olduğuna değinen Aydın Valisi Mustafa Malay, ADÜ'nün Aydın'ın kalkınması için daha fazla proje üretmesini, Aydınlıların ise üniversitelerine sahip çıkmalarını istedi. Toplum olarak her şeyi karşımızdakinden beklemek gibi yanlış bir alışkanlığımız olduğunu kaydeden Malay "Halk 'üniversite gelsin bize yol göstersin', üniversite de 'gelip benden istesinler' diyor. Her şeyi karşımızdakinden beklemektense birlikte aynı yönde ilerleyelim. Her şeyin temeli eğitimdir. Eğitim olmadan ilerlemenin olmasını beklersek yanılmış oluruz" dedi.

"ELİMİZDEKİ KAYNAKLARI DEĞERLENDİRMELİYİZ"

Konuşmasında geçtiğimiz hafta içerisinde katıldığı İtalya'daki mermer ve doğal taş fuarından söz eden Mustafa Malay, dünyadaki doğal taş varlığının yüzde 40'ının Türkiye'de olduğunu açıkladı. Malay, 10 milyar dolar'lık doğal taş piyasasından en büyük payı İtalya'nın aldığına dikkat çekerek, "Bulunan imkanlar dahilinde büyük payı bizim almamız gerekirken bunu başkaları sahiplenmiş. Bunun da nedeni orada düzenlenen fuarlarla tanıtımın iyi yapılmış olmasıdır. Fuarlar sayesinde hem ellerindeki taşları tanıtıyorlar hem de ülkelerine turist çekiyorlar. Bizde ise yaz bitti mi tatil kentleri boşalıyor ve halan dışarıdan doğal taş ithal ediyoruz. Artık elimizdeki kaynakları değerlendirmek için çeşitli çalışmalar yapmalıyız" ifadelerine yer verdi.

Programda yapılan konuşmaların ardından İŞHAD Başkanı Çetin Dokuzlu, kendilerine verdikleri desteklerden ötürü Vali Mustafa Malay ve ADÜ Genel Sekreteri Ziyettin Tekmen'e birer plaket verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title