Haberler

Avusturya'da Dinlerarası Diyalog Süreci

Avusturya Başbakanı Faymann: "Bütün din mensuplarına karşı şiddetle ortak mücadele etmeliyiz"

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, "Bütün din mensuplarına karşı şiddetle ortak mücadele etmeliyiz" dedi.

Avusturya'da, "din-devlet ilişkilerini" düzenlemeyi amaçlayan dinlerarası diyalog platformunun toplantıları sürüyor. Avusturya Başbakanı Faymann, Eğitim Bakanı Oster Mayer ile dini grupların temsilcilerinden oluşan heyetle Başbakanlık binasında bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmelerin ardından Fayman, Kardinal Christoph Schönborn ile basın toplantısı düzenledi. Faymann, dinlerin barışçıl şekilde bir arada yaşaması için hep birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı. Diyalogun tek taraflı olmayacağını aktaran Faymann, herkesi "elini taşın altına koymaya" davet etti.

Faymann, "Bütün din mensuplarına karşı şiddetle ortak mücadele etmeliyiz. Şiddetin şiddet doğurduğu gerçeğini unutmadan şiddet sarmalını önlemeliyiz" dedi. Dinlerarası diyaloğu sürdürmekten gurur duyduklarını söyleyen Faymann, siyasetin görevinin "farklı grupları birbirine karşı kışkırtmak değil, farklı grupları bir araya getirmek" olduğunu söyledi.

Diyaloğun, yakın işbirliği ve saygı temelinde olması gerektiğini ifade eden Faymann, entegrasyon için herkesin birbirine saygı duyması gerektiğini söyledi.

Katolik Piskoposlar Konferansı Başkanı Kardinal Christoph Schönborn ise camilere, imam hatip lisesine ve 2 başörtülü kadına yapılan saldırıyı hatırlatarak hoşgörüsüzlüğün ve ayrımcılığın şiddet doğurduğuna dikkati çekti. 2. Dünya Savaşı'nda 6 milyon insanın öldüğünü aktaran Schönborn, Avusturya'da dini cemaatlerin yaşadığı birlikteliği vurgulayarak, "Biz ülkemizde dini inançlara ayrımcılığa izin veremeyiz. Bu, hepimizin birlikte çalışması gereken bir görevdir" diye konuştu.

Avusturya'da ilk dinlerarası diyalog toplantısı, Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz'un başkanlığında 27 Mayıs'ta gerçekleştirilmişti. Toplantıda her inanç topluluğunun belirlediği temsilcilerden oluşan bir uzmanlar heyeti kurulmasına ve heyetin hükümete din özgürlükleri konusunda önerilerde bulunması kararlaştırılmıştı. - Viyana

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title