Haberler

Avukat Osman Karahan Gözaltına Alındı

Avukat Osman Karahan, Hakkında Yürütülen Bir Soruşturma Kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi Önünde Gözaltına Alındı.

Avukat Osman Karahan, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde gözaltına alındı.

İstanbul Adliyesi'nde bir davaya avukat olarak katılan Karahan, adliye bahçesinin önündeki kontrol noktasında gözaltına alındı. Karahan, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Karahan, elleri arkadan kelepçeli olarak Emniyet Müdürlüğüne getirilirken basın mensuplarına ''Polisi şikayet eden avukatın sonu bu. Yazıklar olsun. İnternet kafede çocuk döven polisi şikayet eden avukatın sonu bu. Yazıklar olsun bunların adaletine'' dedi.

Karahan'ın, polisin dün Sultanbeyli'de bir internet kafeye yaptığı baskın sırasında yaşanan olay nedeniyle ''arama sırasında bazı kişilerin kaçmasına sebebiyet verdiği ve polise mukavemet ettiği'' gerekçesiyle gözaltına alındığı ifade edildi.

''Terör örgütü El Kaide'nin üst düzey yöneticisi'' olduğu gerekçesiyle yargılanan Louai Sakka'nın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların avukatlığından yasaklanan ve örgüt üyesi olmakla suçlanan Osman Karahan hakkında daha önce dava açılmıştı.

Karahan ve davada yargılanan diğer 2 sanık, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'de 21 Haziran 2006 tarihinde görülen duruşmada beraat etmişti. Karahan hakkındaki bazı sanıkların avukatlığından yasaklanmasına ilişkin karar, beraat etmesiyle birlikte ortadan kaldırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title