Haberler

Avrupa Kalkınma ve İnsani Yardımlar Komiseri Mıchel'in Suriye Temasları

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Avrupa Kalkınma ve İnsani Yardımlar Komiseri Louis Michel ile Iraklı ve Filistinli Mültecilerin Durumlarını Görüşmek Üzere Biraraya Geldi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Avrupa Kalkınma ve İnsani Yardımlar Komiseri Louis Michel ile Iraklı ve Filistinli mültecilerin durumlarını görüşmek üzere biraraya geldi.

Suriye'nin başkenti Şam'da üst düzey temaslarda bulunan Avrupa Kalkınma ve İnsani Yardımlar Komiseri Michel, bugün Suriye Devlet Başkanı Esad ile biraraya geldi. Görüşmede Suriye'deki Iraklı mültecilerin durumları ele alındı. Michel, Avrupa Komiserliği'nin Suriye'deki Iraklı mültecilere teknik ve mali yardım yapmaya hazır olduğunu söyledi. Suriye Devlet Başkanı Esad ise, ülkesinin Iraklı mülteciler konusunda gerekeni yaptığını, Iraklı mültecilerin durumunu iyileştirmek ve zaruri ihtiyaçlarının

karşılanması için Suriye, Irak Hükümeti ve Avrupa Komiserliği arasında koordinasyonun sağlanmasının önemini vurguladı.

Suriye Devlet Başkanı Yardımcısı Faruk Şara ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile de görüşen Michel, Suriye'de Iraklı mültecilerin kaldıkları bazı kampları ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu. Ziyaretleri ile ilgili açıklamada bulunan Michel, "Yaptığımız toplantılarda Iraklı ve Filistinli mültecilerin yaşadıkları güçlükleri ve çözüm önerilerini tartıştık. Ortak çalışmalar yürütülmesine karar verdik. Avrupa Komisyonu'nun Irak ve Suriye'ye yardım etmek için çok sayıda uzmanı var. Suriyeliler'in

Iraklı ve Filistinli mültecilere kucak açmalarından dolayı memnuniyetimi belirttim" dedi.

(GY-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title