Haberler

Avrupa'da Yüzde 60'a Yakın Katılım Bekliyoruz"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasına katılımın Avrupa'da yoğun şekilde devam ettiğini ve katılımın yüzde 60'a yakın olacağını öngördüklerini söyledi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasına katılımın Avrupa'da yoğun şekilde devam ettiğini ve katılımın yüzde 60'a yakın olacağını öngördüklerini söyledi.

AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı da olan Yeneroğlu, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğu oy kullanma merkezinde incelemeler yaptı ve AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Yeneroğlu, "Tüm Avrupa'yı dolaşıyoruz. Bugün de Cenevre'deyiz. Tabii ki Cenevre'de seçmen sayısı diğer bölgelere nazaran az. 10 bin küsür seçmenimiz var. Ama burada da vatandaşlarımızın katılımı çok yoğun, yüzde 15'in üzerine varan bir katılım bugün itibariyle söz konusu." dedi.

Avrupa'da oy verme işleminin vatandaşların vaktini almadan gerçekleştiğini ifade eden Yeneroğlu, "Vatandaşa da çağrıda bulunuyoruz. Hiç sıra beklemeden birkaç dakika içinde oylarını kullanabiliyorlar, hafta içi akşam 21.00'e kadar sandıklar açık. Hafta sonu da oy kullanabilirler. Herkesin mutlaka oy kullanmasını, vatandaşlık bilincinin sorumluluğunu yerine getirmesini ve Türkiye'nin meseleleri ile ilgili duruş sergilemesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yeneroğlu, "Vatandaşlarımız çok yoğun bir biçimde sandıklara akın ediyor. Yine Avrupa'nın diğer bölgelerinde de misliyle artış var. Bu trendin böyle devam etmesi durumunda yurt dışında yüzde 60'a yakın bir katılımın söz konusu olacağı belli." ifadelerini kullandı.

57 ülkede 120 dış temsilcilikte ve gümrüklerdeki oy verme işlemi, 9 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. Her gün sabah saat 09.00'da açılan sandıklar, akşam saat 21.00'de kapanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Yeneroğlu AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title