Haberler

Avrupa'da Yaşayan Türklere Bu Yıl 21 Saldırı Yapıldı

Avrupa'da Yaşayan Türklere Bu Yıl 21 Saldırı Yapıldığı Bildirildi.

Avrupa'da yaşayan Türklere bu yıl 21 saldırı yapıldığı bildirildi.

ANAVATAN Mersin Milletvekili Hüseyin Güler'in konuya ilişkin soru önergesini yanıtlayan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, yurtdışında yaşayan Türklere bir saldırı yapıldığında, ilgili Büyükelçilikler veya Başkonsoloslukların yerel makamlar nezdinde gerekli girişimde bulunduğunu ifade etti.

Saldırının faillerinin tespit edilmesi ve adli mercilere sevkedilmesi için soruşturma sürecinin takip edildiğini kaydeden Bakan Gül, dış temsilcilikteki yetkililerinin mağdur vatandaşları ziyaret ederek moral destek sağladıklarını ve takip edilmesi gereken yasal usul hakkında bilgilendirdiklerini bildirdi.

''Dış temsilciliklerimizin, bazı saldırılar sonrasında infiale kapılan vatandaşlarımızın tepkilerinde itidalli olmalarının sağlanması ve böylece haksız duruma düşmelerinin önüne geçilmesi açısından olumlu rol oynadıkları vakidir'' diyen Gül, yurtdışında yaşayan Türklere yönelik saldırıların ilgili dış temsilciliklerce Bakanlığa iletildiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, Dışişleri Bakanlığına iletilen bu bilgilere göre, Avrupa'daki Türklere 2006 yılı içerisinde, ekim ayına kadar 21 saldırı yapıldığını bildirerek, bu saldırılara sözlü saldırılar, ayrımcılık niyetli davranışlar veya maksadı aşan eleştiri beyanlarının dahil olmadığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title