Haberler

" Atabeyler Grubu" İçin 27 Yıla Kadar Hapis Cezası İstendi

Kamuoyunda "Atabeyler Grubu" olarak bilinen soruşturma kapsamında, 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında "hükümetin görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs için anlaşma" suçundan iddianame hazırlandı.

Kamuoyunda "Atabeyler Grubu" olarak bilinen soruşturma kapsamında, 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında "hükümetin görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs için anlaşma" suçundan iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet savcılarından Dilaver Kahveci tarafından Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, pilot yüzbaşı Murat Eren'in "Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasal ortamın iyi olmadığı, ülkenin yönetim biçimi olarak felakete götürüldüğü ve bir şeyler yapılması gerektiği" düşüncesinde olduğu belirtildi.

Eren'in bu amaçla yasadışı oluşum kurduğu pilot üsteğmen Yakup Yayla ve astsubay Erkut Taş ile bazı eylemler yapma konusunda anlaştığı anlatılan iddianamede, Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Hasan Özdeş ve Merzifon İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Raşit Çavdar'ın grup içinde yer aldıkları ifade edildi.

"Atabeyler Grubu"nun eylemlerde kullanılmak üzere temin ettiği çok sayıda silah, patlayıcı madde, bomba düzenekleri ve askeri mühimmatın yanı sıra bazı dokümanların esnaf Yunis Akkaya'nın Eryaman semtindeki evinde saklandığına yer verilen iddianamede, şüpheli astsubay Yasin Yaman ise bazı yerlerin krokileri ve şifreli anlaşma yöntemlerinin yazılı olduğu belgeler ele geçirildiği kaydedildi.

Yüzbaşı Eren, üsteğmen Yayla ve astsubaylar Taş ile Yaman'ın, Cüneyd Zapsu'nun ortağı olduğu BIM mağazalar zincirinin Ankara'daki 15 şubesine bombalı saldırı düzenlemeyi düşündükleri belirtilen iddianamede, şüphelilerin bu yerlerde keşif yaptıkları bilgisine de yer verildi.

İddianamede şüpheliler için, 27 yıla kadar varan hapis cezaları istendi.

Bu arada, soruşturma sırasında ifadeleri alınan Seyit Mehmet Ertürk, Fuat Ertürk, Mesut Terme, Yusuf Vehbi Eren ve Ömer Faruk Çolakoğlu hakkında ek takipsizlik kararı verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title