Haberler

Askon Genişletilmiş Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Elazığ’da Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından genişletilmiş divan toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ'da Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından genişletilmiş divan toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde yapılan toplantıya ASKON Genel Başkan Yardımcısı İsmail Keleş, AK Parti milletvekili Serpil Bulut, Ziraat Katılım Bankacılığı Genel Müdürü Osman Arslan, Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Karan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Tahsin Öztürk, İlbank Bölge Müdürü Ali Tekataş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bölge Koordinatörü Turan Karahan, Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdulvahap Yoğunlu, ASKON Hanımlar Komisyonu ve iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan ASKON Elazığ Şube Başkanı Taylan Özdal, kentin gelişimini hedefleyen 2014-2015 yılları içerisinde üzerinde çalıştıkları projeleri katılımcılarla paylaştı. Proje ve çalışmaları hakkında bilgi veren Özdal, "Bunları bir proje teklifi haline dönüştürüp, ilgili kurumlarla mekanizmalarını kurup hayata geçirmekle ilgili bir adım attık. Destek veren kurumların ilimizdeki destek oranlarını ve faydalanma oranlarımızı artırmaya çalıştık. KOSGEB ve girişimcilik sertifikaları programlarını yürüttük. Burada 6 sınıftaki arkadaşlarımızın sertifikalarını kazandırdık ve çalışmalarımız bununla ilgili devam ediyor. Bunlara devlet destek mekanizmalarının hibe haklarını kazandırmış olduk. TKDK destekleriyle ilgili çalışmalarımız oldu. Burada yatırımcıları Avrupa fonlarından faydalanabilecek düzeyde projeler hazırlanması ve bu projelerin hayata geçirilmesinde her aşamasında yanlarında olmaya çalıştık ve yönlendirdik" dedi.

"209 PROJE HAYATA GEÇTİ"

Çalışmaları sonucunda 209 projenin hayata geçtiğine işaret eden Özdal, şunları kaydetti:

"Bunun 60 kadarına ASKON ve kurullarının yatırımlarıyla gerçekleşti. Toplamda ilimize 200 milyon TL gibi bir Avrupa fonundan hibeyi de kazandırmış olduk. Ancak sadece TKDK ile kazandırılan bu destek mekanizmasıyla kazandırılan bu miktar, Ekonomi Bakanlığı, İhracat Daire Başkanlığının URGE destekleriyle, TUBİTAK'ın ARGE destekleriyle, diğer Avrupa fonlarının destekleriyle, Dernekler Daire Başkanlığıyla, Kalkınma Ajansıyla, Türkiye Teknoloji Gelişim vakfıyla, tarımda dayalı ekonomik yatırım destekleriyle ve ilgili kurumların hemen hemen hepsinden buna benzer bir rakamda ilimize sağlaya bileceğimiz değerler var olduğunu gördük. Ancak mekanizmalarının kurulmadığı daha aşikardır. Bunlar üzerinde önümüzdeki süreçte çalışacağız. Bunların ilimizde kurgulanmasını ve bir faydaya dönüşmesini sağlamaya çalışacağız."

"EKONOMİ AHLAKİ BİR DURUŞTUR"

Ziraat Katılım Bankacılığı Genel Müdürü Osman Arslan ise, ekonomik aktivitenin yaşamları için olmazsa olmaz bir unsur olduğunu belirterek, "Ancak her alanda olduğu gibi insanı ilgilendiren tüm aktiviteler temel iki konuya gidiyor. Asil değerlere dayalı olarak mı yürüyeceğiz, yoksa asil olmayan değerlere mi. Asil olan değerler istikametinde hayatımızı tasvir ettiğimiz zaman örgütlenme, toplumsal yapı, insanlar arasındaki ilişkiler ve firmalar arası ilişkilerdir. O zaman şunu görmekteyiz daha paylaşıma dayalı daha hoşgörüye dayalı, daha öz veriye dayalı ve yardımlaşmaya dayalı bir hayat içerisinde yaşamımızı devam ettire bildiğimizi görüyoruz. Bu acıdan çalışmalarımızda ve aktivitelerimizde hareket ettiğimiz değerle çok önemlidir. Bu açıdan ekonominin her şeyden önce bir sayısal, rakamsal veya matematiksel bir aktivite olmaktan ziyade aslında ahlaki bir duruştur. Ekonominin içerinde de ahlaki duruşu çektiğimiz zaman bazı dengeler bozulmaya ve oluşan bir takım zenginlikler birilerinin aleyhine ve birilerinin lehine olabiliyor. O zamanda kardeşlik duyguları bozuluyor. İnsanlar arası yardımlaşma ve insanlar arası paylaşma özveri unsuru günün kaybetmektedir" diye konuştu.

Toplantı, konuşmaların ardından projeler de emeği geçenlere plaket verilmesiyle sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Bankası Osman Arslan Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title