Haberler

Asırlık Dut Ağacının Gölgesinde Asırlık Cami

Asırlık dut ağacının gölgesinde asırlık camiYOZGAT - İki yıl öncesine kadar köy iken Yozgat Belediyesi tarafından mahalleye çevrilen Divanlı Mahallesinde bulunan 339 yıllık Mustafa Paşa Cami, asırlık dut ağacının gölgesinde cami halkına hizmet vermeye devam ediyor.

Asırlık dut ağacının gölgesinde asırlık cami

YOZGAT - İki yıl öncesine kadar köy iken Yozgat Belediyesi tarafından mahalleye çevrilen Divanlı Mahallesinde bulunan 339 yıllık Mustafa Paşa Cami, asırlık dut ağacının gölgesinde cami halkına hizmet vermeye devam ediyor.

Yozgat'ın Divanlı Mahallesindeki Mustafa Paşa Cami, Yozgat'ın tarihi simgelerinden biri olan Çapanoğlu Büyük Cami yapılmadan 1 asır önce 1678 yılında yaptırıldı ve günümüze tarihi dokusunu korumaya devam ediyor.

Osmanlı Padişahı Sultan 4. Mehmet'in Silahtarı ve Kaptanı-ı Deryası Bozoklu Mustafa Paşa tarafından 1678 yılında yaptırılan Mustafa Paşa Cami, 339 yıldır tarihi görünümüyle birlikte vatandaşların ibadetine sunuluyor.

Sarı kesme taştan ve keresteden yapılan caminin avlusunda bulunan asırlık dut ağacı ise görenleri hayrete düşürüyor. Ağacın tarihi kesin olarak bilinmese de Tarihi Mustafa Paşa Camiinin yapıldığı yıllarda camii inşaatında çalışan işçiler tarafından dikildiği tahmin ediliyor. 4 metre ene ve 5 metre yüksekliğe sahip olan dut ağacı her yıl meyve vermeye de devam ediyor.

Asırlık cami hakkında açıklamalarda bulunan Cami İmamı Yasin Yıldırım, "Camimiz Çapanoğlu caminden bir asır önce olduğu tarihlerde geçmektedir. Camimiz 1678 yılında Bozoklu Mustafa Paşa tarafından yapılmıştır. Osmanlı döneminde askere giden gençler bu ağaca çivi çakarlarmış döndüklerinde çivinin kaybolduğunu görürlermiş. Ne kadar askerlik yaptıklarını buradan tahmin ederlermiş. Ayrıca caminin avlusunda bu zamana kadar camide görev yapmış vefat eden imamlar yatıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Yozgat Belediyesi Mustafa Paşa Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title