Haberler
BBC

İsveç'te Tuhaf Bir Kampanya! Aşırı Sağcılar Haç Yerine Ay-Yıldız Önerdi

Güncelleme:

Aşırı sağcılar, İsveç bayrağındaki haçın kaldırılıp yerine aynı renklerde ay-yıldız koyulmasına yönelik bir internet kampanyası başlattı.

Aşırı sağcılar İsveç bayrağındaki haçın kaldırılıp yerine aynı renklerde ay-yıldız koyulmasına yönelik bir internet kampanyası başlattı. Aşırı sağcıların tuzağına bekledikleri kadar kişi düşmezken, bu durumun kampanyanın örgütlendiği 4chan sitesinin etkisinin azaldığı anlamına gelebileceği ifade edildi.

"İSVEÇ BAYRAĞI KARANLIK GEÇMİŞİMİZİ HATIRLATIYOR"

Avaaz.org sitesinde başlatılan kampanyada aşırı sağcılar, solcuların söylemini taklit etmeye çalışarak şu mesajı paylaştı: "İsveç bayrağı karanlık ve baskıcı geçmişimizi hatırlatıyor. Sığınmacılar ve göçmenler Hristiyan Haçı altında yaşamaya zorlanıyor. Oysa bu sembol Haçlı Seferleri'nin ve İsveç'in geçmişinde milyonlarca masum İslami hayatın katliamlarla sonlandırılmasının simgesidir ve bu yüzden sığınmacılar ve göçmenler kendilerini güvende hissedemiyor. İsveç herkes için güvenli bir yer olmalı."

AŞIRI SAĞCILARIN FİKRİ

4chan sitesindeki mesaj panoları incelendiğinde bu fikrin solculardan değil aşırı sağcılardan çıktığı anlaşıldı. Sitedeki mesaj panolarında, Pazartesi'den beri "Operation Swedistan" (İsveçistan Operasyonu) adı altında bu bayrağın yayılmasına yönelik kampanya yürütülüyor.

Bu kampanyayı başlatan sağcılar, kampanyanın yayılmasının sonunda İsveç'in Hristiyan bayrağını savunmaya yardımcı olacağını öne sürüyor ve diğer kullanıcılara "İsveç bayrağını savunan herkese 'ırkçı ve yabancı düşmanı' gibi yorumlar yazın, 'İsveç'in herkes için güvenli bir liman olmasını istemiyorsunuz' deyin" mesajları veriyor.

KAMPANYA KALDIRILDI

Aşırı sağcı kampanya, siteden kaldırılmadan önce birkaç bin imza toplamayı başardı. 4chan 2016'daki ABD başkanlık seçimi süresince de aşırı sağcı paylaşımların ortaya çıktığı bir platform görevi görmüştü. BBC Trending'in Avaaz'la iletişime geçmesinin ardından imza kampanyası kaldırıldı.

BBC

İsveç Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli? Muhammed Akbey kimdir? Zafer Partisi Erzurum Pasinler Belediye Başkan Adayı Muhammed Akbey kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title