Haberler

Arınç "Samimiyet Testinden Geçen Onlardır"

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Fransa Ulusal Meclisinde Kabul Edilen Tasarıyla İlgili Olarak, "'Bu Tasarı, Ermenilerin En Büyük Terör Eylemlerini Niçin Fransa'da Gerçekleştirdiklerini de Anlatmaktadır" Dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Fransa Ulusal Meclisinde kabul edilen tasarıyla ilgili olarak, '''Bu tasarı, Ermenilerin en büyük terör eylemlerini niçin Fransa'da gerçekleştirdiklerini de anlatmaktadır'' dedi.

22. Dönem 5. Yasama yılının başlaması nedeniyle bilgilendirme toplantısı düzenleyen Arınç, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Fransa Cumhurbaşkanı; önce Erivan'a gidip soykırımı kabul ettiğine dair açıklama yaptı, ülkesinde kabul edilen teklifin ardından Başbakanımızı arayıp üzgün olduğunu söyledi. Kendisini samimi buluyor musunuz?'' sorusuna Arınç, ''Samimi midir değil midir, bu soruyu sormaya gerek yok. Bu yaştan sonra yaptıklarının ne anlama geldiğini Meclis Başkanına değil, sokaktaki çocuğa da sorsanız cevabını alırsınız'' karşılığını verdi.

Arınç ,"Bu tasarı, Ermenilerin en büyük terör eylemlerini niçin Fransa'da gerçekleştirdiklerini de anlatmaktadır. Bunun bir tesadüf olmadığı da ortaya çıkmıştır.Samimiyet testinden geçen biz değil, onlardır. Yaptıkları her şey, söyledikleri her söz, attıkları her adım, insanlığın gözü önünde olmaktadır. Söyleyen ve yapanlar için bunlar, siyasi tarihte bir vesika olarak önlerine konulacaktır" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title