Haberler

Ardeşen'de 'Arıcıların Sorunları' Konulu Toplantı Düzenlendi

Ardeşen İlçesinde 'Arıcıların Sorunları' Konulu Toplantı Düzenlendi

Ardeşen ilçesinde 'Arıcıların sorunları' konulu toplantı düzenlendi.

Ardeşen Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıya, Rize Tarım İl Müdürü Adem Çekiç, Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, Rize Arıcılar Birliği Başkanı Fevzi Cıvaoğlu, Ardeşen Kaçkar Arıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Rize Yağcı, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Avni Kahya, İl Genel Meclisi üyeleri ile çok sayıda arıcı katıldı.

Toplantıda, Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kurul kararınca 2003 yılında alınan karar gereği, 'Fırtına Vadisi içinde yer alan 3. ve 1. derece sit alanlarında flora dengesini bozduğu, yerli ırk arıya zarar veriyor' gerekçesiyle gezginci arı kovanlarının bu bölgeye konması yasağı tartışıldı.

Tarım İl Müdürü Adem Çekiç, bölgede sürdürülebilir arıcılığın kaç yıla yayılabileceği konusunda geniş çaplı flora tespiti çalışmalarına başlanacağını bildirdi.

Çekiç, 'Rize il geneli ne kadar arı kovanı kaldırabilir, yıllara oranla bu kovan sayısı ne kadar olacak, bu florada sürdürülebilir arıcılığın kaç yıla yayılabileceğini tespit ettikten sonra sonuç alacağız. Söz konusu olan Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nca 2003 yılında alınan kararın değişebilmesi için üniversitelerde bilimsel düzeyde, Arıcılık Enstitüsü ve Arıcılar Birliği ile Ziraat Odaların ortak kararıyla hazırlanan rapor sunulması gerekir' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okunan sonuç bildirgesinde, 'Arıcılık Çalıştayı' yapılamasına karar verildi.

(SA-BA-ÜNS) - RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title