Haberler

AP'de "Yeni Sivil Anayasa ve Türkiye'de Kürt Sorunu" Paneli

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanı Türk, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Gazeteci Cengiz Çandar ve Gazeteci-yazar Hasan Cemal, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Düzenlenen "Yeni Sivil Anayasa ve Türkiye'de Kürt Sorunu" Panelinde, Sorunun Çözümüne Yönelik Düşüncelerini İfade Etti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanı Türk, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, gazeteci Cengiz Çandar ve gazeteci-yazar Hasan Cemal, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenen "Yeni Sivil Anayasa ve Türkiye'de Kürt Sorunu" panelinde, sorunun çözümüne yönelik düşüncelerini ifade etti.

Panele konuşmacı olarak katılan DTP Grup Başkanı Türk, "Bu operasyon gerçekten PKK'ya mı yapıldı, yoksa mesaj başka mıydı? 1 Mart tezkeresi ile ABD'nin Ortadoğu planları dışında kalan Türkiye, bir şekilde Ortadoğu masasında olmak için değişik yollar geliştirdi. Bize göre Türkiye çok önemli bir noktaya geldi. Ya sorunlarını demokratik yolla çözme kararı verecek, ya da Kürtler'in tüm siyasal kurumlarına ve siyasi bireylerine yönelerek, onları susturarak farklı bir süreci geliştirecek. Anayasanın 2, 3, ve 4. maddelerine baktığımız zaman tek millet, tek ırk anlayışını aşamamış bir ülke görüyoruz" dedi. DTP Diyarbakır Milletvekili Tuğluk da, "Kimlik ve dil hakkı anayasal güvence altına alınmadan Kürt sorunu çözümlenmeyecek. Onurlu ve adil bir barışın gerçekleşmesi için tek ulus, tek dil ve tarih anlayışından vazgeçilmesi şart" diye konuştu.

Gazeteci Çandar ise, "Kürtler artık ya bir devlet sahibi olacaklar ya da mevcut devletlerden birini kendilerine vatan sayacaklar" dedi. Çandar, Irak'ta ortaya çıkan durum ve Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin, Kürt sorununun çözümü konusunda kaçırılmaması gereken 2 fırsat olduğunu sözlerine ekledi. Panele konuşmacı olarak katılan bir diğer isim ise gazeteci-yazar Hasan Cemal de, "PKK'ya değinmeden Kürt sorunu hakkında konuşmak mümkün değil. PKK, askerleri ve sivilleri öldürüyor. PKK'nın dağdan inip, silahını ebediyen gömmesi şarttır ve hatta ön şarttır" ifadelerini kullanan Cemal'e, Ahmet Türk'ün, "E nasıl bırakacaklar silahlarını?" diyerek tepki göstermesi dikkat çekti.

(SA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title