Haberler

Antalya - Sonuç Bildirgesi Açıklandı

TBMM Başkanı Şahin: Avrupa'nın Huzuru Balkanlar'dan Geçer

TBMM BAŞKANI ŞAHİN: AVRUPA'NIN HUZURU BALKANLAR'DAN GEÇER

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında Antalya'da toplanan Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Parlamento Başkanları 8. Konferansı 'Sonuç Bidirgesi'nin kabulüyle sona erdi. Kabulün ardından GDAÜ Troykası basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Dönem Başkanı olarak TBMM Başkanı Şahin, geçmiş dönem başkanı sıfatıyla Moldova Parlamento Başkan Yardımcısı Alixandru Stoianoglo ve 23 Haziran'da İstanbul'da devlet başkanlarının katılımıyla gerçekleşecek zirvede dönem başkanlığını Türkiye'den devralacak Karadağ Parlamento Başkanı Ranko Krivokapic katıldı.

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, yüksek katılımla gerçekleşen toplantının işbirliği sürecinin kurumsallaşmasına yönelik umudu artırdığını kaydetti. Konferansta Güneydoğu Avrupa ülkeleri parlamentolarının, GDAÜ'de parlamenter boyutun kurumsallaşmasına yönelik bir çalışma grubu kurulmasına ve çalışmaların süratle başlatılmasına karar verildiğini belirten Şahin, "Parlamentolarımız bu çalışma grubuna Karadağ dönem başkanlığı sırasında temsilcilerini bildirecekler ve böylece bu çalışmalar başlamış olacak" dedi. TBMM Başkanı Şahin, "Konferansta ayrıca ayrıca küresel hale gelen ekonomik kriz ve etkileriyle mücadele konusu görüşülmüş, birlikten kuvvet doğar anlayışına ihtiyacımız olduğu herkes tarafından kabul edilmiştir" diye konuştu.

Moldova Parlamento Başkan Yardımcısı Alixandru Stoianoglo ile Karadağ Parlamento Başkanı Ranko Krivokapic ise AB'ye doğru ortak bir yol üzerinde ilerlemekte olduklarını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title