Haberler

Antalya: Hollandalı Turistten "Hastaneden Yüksek Fatura" İddiası

Hollanda'dan tatil için Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gelen ve bir kazada ayağı kırılan turist, özel bir hastanede yapılan tedavisinin ardından kendisine 5 bin Euro'ya yakın hesap çıkartıldığını iddia etti.

Hollanda'dan tatil için Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gelen ve bir kazada ayağı kırılan turist, özel bir hastanede yapılan tedavisinin ardından kendisine 5 bin Euro'ya yakın hesap çıkartıldığını iddia etti.

Edinilen bilgiye göre, Alanya'da geçtiğimiz günlerde motosikletle yaptığı kaza sonucu Özel Hayat Hastanesi'ne kaldırıldığını anlatan Cees Van Londen, "Hastaneye getirildiğimde yapılan ilk müdahalede bacağımın kırık olduğu tespit edildi ve hemen ameliyata alınmam gerektiği söylendi. Bu sırada herhangi bir sağlık güvencem olup olmadığını sormadılar ve ücretin ne kadar olacağı konusunda hiç bir bilgi vermediler" dedi. Tedavi masrafını öğrendikleri zaman şok olduğunu dile getiren Londen, "Bir arkadaşım hastaneye gelmiş ve faturanın ne kadar olduğunu sormuş. 5 bin Euro olduğunu söylemişler. Bu bizde soğuk duş etkisi yaptı" diye konuştu.

Kendisine çıkarılan faturanın tam olarak 4 bin 942 Euro olduğunu iddia eden Londen, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Hastanede yabancılarla ilgilenen bayan personele giderek durumumu anlattım. Bu faturanın çok yüksek olduğunu söyledim ve bunun düzeltilmesini istedim. Bana verilen yanıt ise, 'Ödemek istemiyorsan diğer bacağını da ben kırayım, seni o zaman göndereyim' oldu. Bu yanıtı duyunca ne yapacağımı şaşırdım."

Hastane yetkililerine yeterince parası olmadığını söylediğini ve kendisine yardım edilmesini talep ettiğini anlatan Londen, "Pasaportumdan fotokopi alacaklarını söylediler ve pasaportuma el koydular. Üzerimde bulunan bin 500 Euro'yu verdim. Fakat pasaportumu alabilmem için en az 500 Euro daha vermem gerektiğini söylediler. Ne yapacağımı şaşırdım. 500 Euro arkadaşımdan borç alarak pasaportumu aldım. Daha sonra faturanın kalan kısmı için 2 bin 924 Euro'luk senet düzenlediler. Bu senedi de imzalamak zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

Yaşadıklarının kendisini yaraladığını ifade eden Londen, ülkesine dönünce ilgili hastane aleyhine dava açacağını söyledi. Londen, şöyle devam etti:

"Bütün bunları Alanya'ya mal etmiyorum. Alanya'yı çok sevdim ve güzel bir tatil geçirdim. Bu, tamamen hastane yönetimini bağlayan bir olay. Bu kadar yüksek ücretlerle tedavi olur mu? Kaldığımız otelde her şey dahil sistemiyle kaldık ve buna uçak ve transfer ücretlerimiz de dahildi. Ancak hastane faturasında yer alan günlük yatak ücretinin 120 Euro olduğunu görünce şok olduk. Tatilimiz için neredeyse bu parayı ödedik. Ancak hakkımı sonuna kadar arayacağım. Ülkeme dönünce ilgili hastane aleyhine dava açacağım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğim."

Bu arada, iddialar konusunda açıklama yapan Alanya Sağlık Grup Başkanı Suat Ahmet İnceer, "Söz konusu hastane ile ilgili bize de şikayet geldi. Bu şikayetle ilgili dosya hazırladık ve İl Sağlık Komisyonu'na ilettik. Şikayette SSK'lı 1 hastadan saat 17.00'den sonra yapılan tedavi ücreti karşılığında bin 200 YTL ücret alındığı belirtiliyor. Yani, mesai saatleri dışında olduğu için hastamız, SSK anlaşmasından faydalanamamış. Oysa SSK'nın böyle bir uygulaması yok. Konu incelenecek ve müfettişler tarafından araştırma yapılacak" dedi.

Alanya Özel Hayat Hastanesi tarafından yapılan açıklamada ise, "Hasta bize geldiğinde sigortası olmadığını söyledi. Bunun üzerine yanında bulunan arkadaşlarına, kendisini Devlet Hastanesi'ne sevk edeceğimizi söyledik. Arkadaşları, hastanın bu hastanede tedavi görmek istediğini söyledi. Hatta hasta bunun için imza bile attı" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title