Haberler

Antalya'dan kısa kısa

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesince Kaş'ın Kınık Mahallesi'nde 255 milyon liralık yatırımla yeni hal yapıldığı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesince Kaş'ın Kınık Mahallesi'nde 255 milyon liralık yatırımla yeni hal yapıldığı bildirildi.

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yerelden kalkınma hedefleri doğrultusunda tarım sektörüne önemli yatırımlar yapıldığı belirtildi.

Bu amaçla ilçelere modern toptancı hal kompleksleri inşa edildiğinin ifade edildiği açıklamada, Kaş'ın Kınık Mahallesi'ndeki toptancı hal projesinin 255 milyon liralık yatırımla 317 bin 134 metrekare alan üzerinde inşaatının devam ettiği, toprak kazısı ve dolgu serme imalatlarının yüzde 85 seviyesine ulaştığı kaydedildi.

Büyükşehir'den Korkuteli'nde iki camiye destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nde iki ayrı camide çalışma gerçekleştirdi.

Alaaddin Mahallesi'nde bulunan Şehzade Korkut Camisi ile Uzunoluk Mahallesi'nde yer alan Hz. Hamza Camisinin yolları sıcak asfaltla kaplandı.

Aynı zamanda Şehzade Korkut Camisi'ne çevre duvarı ve cami avlusuna parke taşı döşemesi yapıldı. Şadırvana banklar ve piknik masaları yerleştirildi.

Şehzade Korkut Camii'nde ayrıca önümüzdeki günlerde peyzaj çalışması gerçekleştirilecek.

ASAT 24 saat görevde

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu gün ve saatlerde bakım, onarım ve imalat çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta sonu kısıtlamada, ASAT Genel Müdürlüğü'ne bağlı 16 arıza onarım ve 10 imalat ekibi sahada görev yaptı. Araç ve yaya trafiğinin sınırlı oluşundan istifade eden ASAT ekipleri şehrin pek çok noktasında içme suyu imalatı ve onarımı gerçekleştirdi.

Kentte, 7 gün 24 saat esasına göre çalışan ASAT ekiplerinin belli noktalarda mağduriyete sebep olmadan ve kent içinde trafiği aksatmadan uygun gün ve saatlerde yürüttüğü çalışmaların devam edeceği bildirildi.

- Muratpaşa, "sıfır atık" ilçesi oldu

Muratpaşa Belediyesi, ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart, mobil atık getirme merkezleri ve diğer çalışmalarıyla Antalya'nın ilk "Sıfır Atık" ünvanlı ilçesi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen Sıfır Atık projesi kapsamında Antalya'nın ilk "Sıfır Atık" belgeli ilçesi Muratpaşa oldu. 29 Ocak 2026'ya kadar geçerli olacak belge Muratpaşa adına Belediye Başkanı Ümit Uysal'a verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa'da nitelikli evsel atıklarının geri dönüşümünü sağlayan Çevreci Komşu Kart projesiyle başlayan ve sıfır atık ilçesine doğru ilerleyen bir sistem kurduklarını belirtti.

Çevreci Komşu Kart projesinin büyük bir disiplin içinde işlediğini kaydeden Uysal, Nisan 2016'dan Aralık 2020 sonuna kadar geçen sürede 15 milyon 543 bin 241 kilogram nitelikli atığın evlerden toplandığını aktardı.

Uysal, toplanan bu atıklar karşılığında Çevreci Komşu Kartlara 4 milyon 959 bin 426 lira karşılığı puan yüklendiğini, yeni yılla birlikte artık Çevreci Komşu Kart'ın bir banka kartı haline geleceğini, kazanılan puanlar bankamatiklerden nakit para olarak da çekilebileceğini kaydetti.

Tüm bu çalışmaların değerlendirilerek verilen Sıfır Atık belgesinin önemli bir sertifikasyon olduğunu belirten Uysal, "Antalya adına ilk olduğumuz için mutluyuz. Komşularımıza çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Muratpaşa Antalya Korkut Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title