Haberler

Antalya: Anadolu Ateşi, 1000. Kez Sahnede

Anadolu Ateşi Dans Grubu, 1000. Gösterisini, Antalya Aspendos Antik Tiyatro'da Gerçekleştirdi.

Anadolu Ateşi dans grubu, 1000. gösterisini, Antalya Aspendos Antik Tiyatro'da gerçekleştirdi.

1999 yılında, Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan tarafından kurulan Anadolu Ateşi dans grubu, dün gece 1000. kez seyirci karşısına çıktı. Yaklaşık 7 bin biletli sanat severin izlediği gösteri, perküsyon ustası Mısırlı Ahmet'in 20 dakikalık performansıyla başladı. Daha sonra sahneye çıkan Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi dans grubuna destek veren kurum temsilcilerine, plaket verdi. Bugüne kadar 1000 kez sahneye çıktıklarını ve 90 bin saat sahnede gösteri yaptıklarını belirten Erdoğan, tiyatroda bulunan Türk seyircilere seslenerek; ''Çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır, dünyanın her yerinde, Türk kültürünü başarıyla sergilediler. İnşallah, 2 bininci oyunlarında da aynı performansı sergileyecekler'' dedi.

Dans grubunun, gösteri dünyasında, eşine az rastlanır başarılara imza attığını da belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu başarılara imza atarken çok yalnız kaldığımızı söyleyebilirim. Biz grubu kurduktan sonra, 4 Kültür ve Turizm Bakanı değişti. Bunlardan sadece değerli bakanımız Atilla Koç bize destek oldu. Sadece Sayın Koç'a teşekkür edebiliyoruz. Anadolu Ateşi, bundan sonra Antalya, Ankara ve İstanbul'da açacağı dans akademileriyle yoluna devam edecek. 2007 yılı içersinde Troya Efsanesi'ni, güçlü bir müzikalle birlikte sahneye koymayı düşünüyoruz.''

Konuşmaların ardından başlayan gösteri, izleyenler tarafından ilgiyle seyredildi. Zaman zaman seyircilerin de tempo tuttuğu gösteri, havai fişek gösterisiyle son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title