Haberler

Anne-kız Aynı Dönem Mezun Oldu

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuyan anne ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan kızı aynı dönem mezun olmanın sevincini yaşadı.

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuyan anne ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan kızı aynı dönem mezun olmanın sevincini yaşadı.

Diyarbakırlı evli 4 çocuk annesi Sakine Eren Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, kızı Şule Eren ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek aynı dönem mezun oldu. Sakine Eren, kızıyla aynı dönem mezun olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ve hep bunu hayal ettiğini belirtti. Eren, "Kendimi küçük bir kız gibi hissediyorum. Kızımla aynı dönem mezun olmak ve bu mutluluğu paylaşmak çok güzel bir duygu. Malum doğuda kız çocuklarını okutmuyorlar. Benim babam da beni okutmadı ve küçük yaşta evlendirildim. Daha sonra eşim okutmak istedi fakat üniversite sınavını kazandığım halde 28 Şubat sürecinden sonra başörtü probleminden dolayı okuyamadım. Aradan yıllar geçti ve üniversiteye gidebilmek içimde bir ukte olarak kalmıştı. Şartlar düzelince dikey geçiş sınavı ile Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım" dedi.

"ÜNİVERSİTE İNSANI TAMAMLIYOR"

"Ben ümitsizliğe kapılmadım ortaokul ve liseyi dışarıdan okudum" diyen Eren, "Eğer açık öğretim olmasaydı bugün üniversiteyi okuyamazdım. İmam hatip mezunlarına sınavsız geçiş hakkı verilmesi ve dikey geçiş sınavı şansının olması güzel bir şey. Benim gibi ev hanımlarının önünü açıyor. Evlendim 4 çocuğum var ama okuyamam demedim. Devletimiz sağolsun önümüzü açtı. Okumak isteyenler için şartlar sonuna kadar açık" şeklinde konuştu

"VAKTİNDE OKUYAMADIM DEMESİNLER VE ÜMİTSİZLİĞE KAPILMASINLAR"

Eren, "Diyarbakırlı bir ailenin 6 çocuğundan biriyim. Beni okutmadılar bu da içimde kalmıştı. Okumanın yaşı yoktur. Azmetsinler çalışsınlar evi, okulu ve çocuklarını bir arada yürütebilirler. Evlerimizi bir okul yapmamız lazım. Benim eşim, çocuğum evim var demesinler okusunlar" ifadelerini kullandı.

Sakine Eren'in sınıf arkadaşı Bahar Irkılata ise, "Öncelikle ablamızın göstermiş olduğu azme hayranım. İnsanların kendisini bilgiden yoksun bırakmaması gerektiğini, ablamızdan öğreniyor ve görüyoruz. Kendisi benim için azmin en büyük temsilcisidir. İlahiyat Fakültesinde bizimle aynı dönemde okuması, aynı notları alması, aynı şekilde çalışması ve çabalaması bizim için güzel bir örnek. Herkesin her yaşta yapabileceği farklı şeylerin olduğu özellikle eğitim konusunda bir insanın yaş sınırlamasının olmadığını çok açık bir şekilde ablamızdan görmekteyiz" dedi.

(Ercan Tunç / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Iğdır Üniversitesi 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title