Haberler

Ankara: TOBB Üniversitesi'nden Tüm Öğrencilere Dizüstü Bilgisayar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde (Etü) Dünyanın Önde Gelen Araştırma Merkezlerinden Birini Vücuda Getirmeleri Gerektiğini Söyledi. TOBB Etü Üniversitesini Tercih Eden Öğrenciler, Bugün Düzenlenen Törenle Dizüstü Bilgisayarlarına Kavuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde (ETÜ) dünyanın önde gelen araştırma merkezlerinden birini vücuda getirmeleri gerektiğini söyledi. TOBB ETÜ üniversitesini tercih eden öğrenciler, bugün düzenlenen törenle dizüstü bilgisayarlarına kavuştu.

TOBB ETÜ'ye bu yıl kaydolan 460 öğrenciye, Zorlu Holding ile yapılan işbirliği çerçevesinde dizüstü bilgisayar dağıtıldı. Dizüstü bilgisayar dağıtım törenine, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, öğretim görevlileri, öğrenciler ve velileri katıldı. Törende bir konuşma yapan TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Tahsin Kesici, TOBB ETÜ'de bu yıl ÖSS'de ilk 500'e ve ilk bine giren öğrenci sayısının arttığına işaret ederek, bu değerli öğrencilerin Türkiye'ye en iyi şekilde hizmet edecek şekilde yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ortak eğitim konusunda başvurdukları kuruluşlardan TOBB ETÜ öğrencilerine en fazla çalışma imkanı veren kuruluşun Zorlu Holding olduğunu kaydeden Kesici, Ahmet Nazif Zorlu'dan öğrencileri mezun olmadan önce işe almasını ve yeteneklerini keşfetmesini istedi. Öğrencilere dağıtılan bilgisayarların belirli şartlarda kullanılmasını isteyen Kesici, öğrencilere şu ilginç uyarılarda bulundu:

"Bilgisayarlarınızın üzerine defter, kitap koyup üzerine bastırmayın, monitörleri zarar görür. Çay veya kahve fincanını klavyenin üzerine koymayın. Ondan sonra yıkanan klavye bozuluyor. Bilgisayarınızı 3. katta pencerenin kenarına koyup dışarıya bakarak çalışırsanız bir harekette düşer ve parçalanır. Bunun dışında bilgisayarlarınızı istediğiniz kadar hor kullanabilirsiniz."

Kesici, velilerden de "öğrencilere bilgisayar verdiniz sabaha kadar oynuyor" şeklinde şikayet etmemelerini isteyerek, "Sizin de yeni bir bilgisayarınız olsa siz de aynı şeyi yapardınız" dedi.

Törende bir konuşma yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu, öğrencilere dağıtılan "Vestel" marka bilgisayarların yüzde 100 Türk mühendislerin yazılımı ile üretildiğine dikkat çekti. Bugün ürettikleri malın yüzde 80'ini ihraç ettiklerini anlatan Zorlu, bunu Türk mühendisiyle Türk işçisiyle başardıklarını kaydetti. Zorlu, öğrencilere Holding bünyesindeki şirketlerde çalışma sözü de vererek, "Siz yeter ki çalışın. Ben size istediğiniz kadar kontenjan verdireceğim. Bilgisayarlarınızı güle güle, tepe tepe kullanın. İyi şekilde kullanırsanız, arıza yaparsa yenisi verilecektir" diye konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise amaçlarının TOBB ETÜ'yü dünyanın en saygın üniversiteleri arasına sokmak olduğunu ifade etti. Dünyanın önde gelen araştırma merkezlerinden birini vücuda getirmeleri gerektiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Yeni küresel rekabet ortamında yepyeni bir zihniyetle hareket etmek zorundasınız. Bu yeni anlayışın temelinde özgüven vardır, çalışmak vardır. Bilginin bu kadar hızlı dolaştığı bir ortamda bizim kaybedecek 1 saniyemiz bile yok. Artık, 'onlar her şeyin en iyisini yapar, onlara yetişmemiz çok zor' söylemini elimizin tersiyle itmeli, 'ben daha iyisini yapabilirim' demeliyiz" açıklamasında bulundu.

TOBB ETÜ'nün, Türkiye'nin bursluluk oranı en yüksek vakıf üniversitesi olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar tüm öğrencilerin kullanımına birer dizüstü bilgisayar verdiklerini söyledi. Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu, 20 öğrenciye dizüstü bilgisayarlarını dağıttı. Törenin sonunda tüm öğrencilere bilgisayarları teslim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title