Haberler

Ankara'nın Başkent Oluşunun 89. Yıl Dönümü

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyet tarihinin aynası olan Ankara'nın, yatırımlarla birlikte hızla geliştiğini ve bugün dünyanın sayılı başkentleri arasına girdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başkent olmasıyla birlikte önemli bir yapılanmaya giden ve Cumhuriyet tarihinin aynası olan Ankara'nın, yatırımlarla birlikte hızla geliştiğini ve bugün dünyanın sayılı başkentleri arasına girdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın başkent oluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gül, Ankara'nın tarih boyunca büyük olaylara ve siyasi gelişmelere tanıklık ettiğini, milli mücadele döneminde tüm Türkiye'nin kalbinin bu şehirde attığını ifade etti.

Kurtuluş Savaşı'nın sevk ve idare merkezi, yüce Meclis'in toplanma yeri olan Ankara'nın, büyük zafere giden süreçte hayati rol üstlendiğini vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Ankara'nın bu rolü ve stratejik konumu kendisine başkent olma onurunu yaşatmıştır. Ankara'nın başkent oluşu, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu müjdeleyen bir adımdır. Başkent olmasıyla birlikte önemli bir yapılanmaya giden ve Cumhuriyet tarihimizin aynası olan Ankara, yatırımlarla birlikte hızla gelişmiş, bugün dünyanın sayılı başkentleri arasına girmiştir. Başkent olma onurunu 89 yıldır gururla ve layıkıyla taşıyan Ankara, modern bir kent olarak, tarihi ve kültürel zenginliklerini de koruyarak gelişimini kesintisiz sürdürecektir."

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title