Haberler

Ankara'nın Başkent Oluşunun 88. Yıldönümü

Ankara'nın Başkent oluşunun 88.yıldönümü Ankara'nın çeşitli ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Ankara'nın Başkent oluşunun 88. yıldönümü Ankara'nın çeşitli ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Alınan bilgiye göre, Çubuk'ta düzenlenen törene Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sıtkı Akgöz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, İlçe Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, ilçede görev yapan daire amirleri ile siyasi partilerin ilçe temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Parkındaki törende saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardında Yavuz Selim İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi Seymen gösterisi düzenledi.

Heyet buradaki törenin ardından Çubuk Belediyesi Başkanlık makamına geçti. Belediye Başkanı Lokman Özden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'yı Başkent yapması ile Ankara ve Ankaralılar çok büyük lütufta bulunduğunu kaydederek, bunun kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Özden, Yavuz Selim İlköğretim Okulu Halk Oyunları Seğmen ekibindeki öğrencileri de makamında kabul etti.

Polatlı'da Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ise Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Polatlı Duatepe Anadolu Lisesi öğretmeni Şükran Koşay günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kutlamalar, Duatepe Anadolu Lisesi Seymen ekibinin sahnelediği halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Törene Polatlı İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş, Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Naim Karaağaç, İlçe Emniyet Müdürü Harun Tüzel, gaziler, askerler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Beypazarı'nda düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Törene, Kaymakam vekili Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Belediye başkanı Cengiz Özalp, Garnizon Komutanı Yzb. Ramazan Çalım, Cumhuriyet savcısı Sezgin Sarı, Emekli vali Doğan Ünlüsoy, Jandarma Komutanı Yzb. Fırat Toprak, Emniyet Müdürü Mahmut Çetin ile birlikte daire amirleri ve öğrenciler Bayrak ve Flamaları ile birlikte katıldı. Günün anlam ve önemi belirtilen konuşma Namık Kemal İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Yavuz Sezer tarafından yapıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title