Haberler

Ankara: Kobi'lerin Borçları Yeniden Yapılandırması

Kobi'lerin Mali Sektöre Olan Borçlarının Yeniden Yapılandırılmasıyla İlgili Yasa Tasarısı, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Ele Alınıyor.

KOBİ'lerin mali sektöre olan borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili yasa tasarısı, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda ele alınıyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "KOBİ`lerin Mali Sektöre Olan Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun Tasarısı"yla ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, "Anadolu Yaklaşımı ile işletme sermayesi sıkıntısı olan 31 Mart 2006 itibariyle nakdi kredileri takipteki alacaklar içerisinde sınıflandırılan KOBİ sayısı 39 bin 362 olup, toplam borç tutarı 1 milyar 25 milyon YTL'dir. Tahsilinde kısmi sorunlar yaşanan ya da yaşanması muhtemel KOBİ`lerde dahil edildiğinde sayı 70 bini, tutarı ise 1.7 milyar YTL'si aşmaktadır. Söz konusu yaklaşımda firma ayrımı yapılamadan işletme sermayesine ihtiyacı olan özellikle orta büyüklükte çok büyük sorunlar yaşamayan firmalara, istihdamı artırmaları için finansal destek sağlanması amaçlanmaktadır" dedi.

Şener'in, tasarının sunuş konuşmasının ardından alt komisyon oluşturuldu ve görüşmelere saat 16.00'ya kadar ara verildi. Alt komisyonun bu sürede tasarı üzerinde teknik çalışmaları tamamlaması öngörülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title