Haberler

Ankara: Kamu-sen'den Memur-sen'e 'Amir' Cevabı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'nun 'amirlik' suçlamasına tepki gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'nun 'amirlik' suçlamasına tepki gösterdi.

Akyıldız, "Amirlik ile heyet başkanlığının ne anlama geldiğini ayırt edemeyen bir konfederasyon başkanına sadece acırım" dedi. MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel ve beraberindeki il yönetimi, Toplu Görüşme sürecine ilişkin Abdi İpekçi Parkı'nda 'Toplu Sözleşme Takip Çadırı' kuran Türkiye Kamu-Sen'e destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, kamu çalışanlarının 'haklı' mücadelesine ilişkin ciddi bir kamuoyunu desteğinin bilincinde olduklarını belirterek, "Bunun getirdiği güçle bizim toplu pazarlık masasında kullanabileceğimiz en büyük güç olarak siyasi iradeyle, hakların eşit bir şekilde dağıtımı için bir mücadele içine girmiş bulunmaktayız" dedi. MHP Ankara İl Yönetimi'nin bu kapsamda yaptığı destek ziyaretinin bunu daha da anlamlandırdığını ve kendilerine güç verdiğini ifade eden Akyıldız, "İnanıyorum ki kamu çalışanları bu mücadeleden başarıyla çıkacaktır. Bu destek sürdüğü müddetçe netice almamız mümkündür. Siyasi iradeyi, özellik kamuoyunu desteğini ve bunun büyüklüğünü görmeye davet ediyoruz" diye konuştu. MHP Ankara İl Başkanı Demirel de, Türkiye Kamu-Sen'in toplu görüşme masasına götürdüğü talepleri haklı bulduklarını belirterek, "Sendikalarımızın bu taleplerini sonuna kadar destekliyoruz ve yaşanan bu süreçte kendilerinin başarılı olacaklarına yürekten inanıyoruz" dedi. Gazetecilerin, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'nun Kamu-Sen'e yönelik yaptığı 'amirlik' suçlamasını hatırlatması üzerine Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen'in, toplu pazarlık masasında 8 hizmet işkolunda yetkili olduğunu ve bu 8 hizmet işkolunda toplam 2.3 milyon kişiyi temsil ettiğini söyledi. Türkiye'de en çok üyeye sahip olan ve ilgili kanun gereği toplu görüşmelerde heyet başkanlığını Türkiye Kamu-Sen'in yürüttüğünü vurgulayan Akyıldız, Aksu'nun açıklamalarını şu sözlerle değerlendirdi: "Bunu içine sindiremeyenler, hazmedemeyenlerin söyledikleri kendilerini bağlar. O masada sorumluluğunu bilen bir Kamu-Sen var. Bir kere Türkiye Kamu-Sen'in hiç kimseyi temsil etmeye, hiç kimseye amirlik yapmaya ihtiyacı yoktur. Türkiye Kamu-Sen orada kamu çalışanlarını temsil etmektedir. Bu konuda kapris yapmak isteyenleri sadece kendi kaprisleriyle baş başa bırakırız. Sadece şunu söylerim, Amirlik ile heyet başkanlığının ne anlama geldiğini ayırt edemeyen bir konfederasyon başkanına sadece acırım". Akyıldız, yüzde 2.38'lik enflasyon farkının ne zaman uygulanacağına ilişkin yaşanan tartışmaların hatırlatılması üzerine de, şunları kaydetti:

"Türkiye Kamu-Sen 3 aydır toplu pazarlığa hazırlanmaktadır. Bu pazarlık sürecinde yaptığı hazırlıklarda özellikle 2006 yılı kayıplarının telafisi noktasında ısrarcı olacağını ifade etmiştir. Bunun akabinde Başbakan Yardımcısı çıkarak enflasyon farkının doğduğu açıklayarak, yüzde 2.38'lik bu farkı kamu çalışanlarına vereceklerini açıklamıştır. Şahin'in açıkladığı uygulama doğru bir uygulama değildir. Çünkü 2006 için hedeflenen enflasyon yüzde 5'dir. Ancak ortaya çıkan tablo enflasyonun yüzde 11'lerde gerçekleşeceğini göstermektedir. Bu yüzden yılın ilk altı ayın için yüzde 5.5 ve ikinci altı ayı için yüzde 5.5 enflasyon farkı ücretlere yansıtması gerekmektedir. Bu yüzden 1 Ocak 2006'dan itibaren yüzde 2.38'in ücretlere yansıtılması talep edilmiştir. Bunun gerekçesi Kamu-Sen tarafından hazırlanmıştır. Ancak gelinen noktada siyasi iradenin bir ısrarı sonucudur. Bunun üzerine teknik heyet bir değerlendirme yapmış, yüzde 2.38'in Ocak ayından itibaren uygulanması için ısrar edilmesi, ancak son noktada Nisan ayında bir değerlendirilme yapılması istenmiştir. Biz yüzde 2.38'in Ocak ayından itibaren uygulanması konusunda ısrar ettik, bir gerekçeye dayandırılarak Nisan ayını önerdik".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title