Haberler

Ankara: Erdoğan'ın "Dünya İnsan Hakları Günü" Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Dünya İnsan Hakları Günü" Dolayısıyla Yayınladığı Mesajında, "Hükümet Olarak Son Dönemde Temel Hak ve Özgürlükler Alanında Önemli Adımlar Attık, Tarihi Reformlarla Sessiz Bir Devrim Gerçekleştirdik" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Hükümet olarak son dönemde temel hak ve özgürlükler alanında önemli adımlar attık, tarihi reformlarla sessiz bir devrim gerçekleştirdik" dedi.

Erdoğan, insanların doğuştan gelen hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınmasına yönelik uluslararası bir mutabakatı temsil eden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda 58 yıl önce bugün ilan edildiğini hatırlattı. Bütün insanların temel hak ve hürriyetlerinin teminat altına alınması için gerek devlet gerekse uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin ortak bir anlayışla işbirliği içerisinde çalışmasının şart olduğuna dikkati çeken Erdoğan, Türkiye'nin insan haklarıyla ilgili 7 temel BM sözleşmesine imza attığını söyledi.

Erdoğan, "Başta Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi olmak üzere Avrupa Konseyi bünyesinde hazırlanan birçok sözleşmeyi de imzalamış bulunuyoruz. Ayrıca hükümet olarak son dönemde temel hak ve özgürlükler alanında önemli adımlar attık; tarihi reformlarla sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Devletle millet arasındaki gönül köprüsünü daha da güçlendirdik; hak arama bilincini yaygınlaştırdık. Böylece 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle kökleşen yönetim geleneğimiz, çağın en yüksek hukuk standartlarıyla günümüz Türkiye'sinde de yeniden hayat bulmuştur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title