Haberler

Ankara: Devlet Tiyatrolarında Yeni Sezon Heyecanı

2006-2007 Sezonunu 1 Ekim 2006 Pazar Günü Açacak Olan Devlet Tiyatroları'nda Hazırlıklar Tamamlandı ve Yeni Oyunların Provalarına Başladı.

2006-2007 Sezonunu 1 Ekim 2006 Pazar günü açacak olan Devlet Tiyatroları'nda hazırlıklar tamamlandı ve yeni oyunların provalarına başladı.

İlk turda 36'sı yerli 27'si çeviri toplam 63 yeni oyunu sanatseverlerle buluşturacak olan Devlet Tiyatroları'nda 12'si yerli 8'i çeviri 20 değişik oyunun provaları sürüyor. Geçen sezonun kapalı gişe oynayan oyunları seyirciyle buluşmaya devam etmesi kararı alınırken, ilk turda sahnelenmesi planlanan diğer yeni oyunlar ise süreç içerisinde seyircisiyle buluşacak. Provalarına başlanan oyunlardan bazıları şöyle;

Ankara Devlet Tiyatrosu;

-Mahir Canova Sahnesi'nde; Mustafa Ahmet Yuvanç'ın yazdığı Tolga Çiftçi'nin yönettiği "Selanikten Anıtkabire,

-İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde; Güngör Dilmen'in yazdığı Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Kurban",

- Şinası Sahnesi'nde, D. Mcıntyre'den Yıldırım Türker'in dilimize çevirdiği, Barış Eren'in yönettiği "Modıglıanı",

- Küçük ve Altındağ Tiyatrosu'nda; Hristo Boyçev'den Hüseyin Mevsim'in dilimize çevirdiği M. Tayfun Orhon'un yönettiği "Albayın Karısı,

- Küçük Tiyatro'da; C. Magnier'den Asude Zeybekoğlu'nun çevirdiği Ali Hürol'un yönettiği "Eyvah! Yine Karıştı" (Oscar)

İstanbul Devlet Tiyatrosu;

- Aziz Nesin Sahnesi'nde; Dostoyevski'den Mehmet Özgül'ün çevirdiği Özgür Yalım'ın uyarladığı ve yönettiği "Yeraltında Notlar,

- Taksim Sahnesi'nde; W. Shakespeare'den Can Yücel'in uyarladığı Murat Karasu'nun yönettiği "Bahar Noktası" ve Özen Yula'nın yazdığı Ayşenil Şamlıoğlu'nun yönettiği "Dünyanın Ortasında Bir yer"

Adana Devlet Tiyatrosu;

- H.Ö. Sabancı Sahnesi'nde; G. Ruck-Pauquet'ten Editha Alnıaçık'ın çevirdiği Gökhan Doğan'ın yönettiği "Büyük Miras" ile Yeşim Dorman'ın yazdığı M. Şekip Taşpınar'ın yönettiği "Sokak Kedisi Marilu".

- Van Devlet Tiyatrosu'nda; Aziz Nesin'den Yücel Erten'in sahneye uyarladığı ve Hüseyin Avni Danyal'ın yönettiği "Azizname 95".

- Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda Turgut Özakman'ın yazdığı Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun yönettiği "Resimli Osmanlı Tarihi".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title