Haberler

Ankara'da Yerel Yönetimler

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ekipleri, Korsan Servis Araçlarına Yönelik Mücadelesini Sürdürüyor. Yapılan Denetimler Sonucunda Yılbaşından İtibaren 265 Korsan Servis Aracına El Konuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, korsan servis araçlarına yönelik mücadelesini sürdürüyor. Yapılan denetimler sonucunda yılbaşından itibaren 265 korsan servis aracına el konuldu.

Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan yaptığı açıklamada, Şubat ayı içerisinde yaptıkları denetim ve operasyonlarda Ankara'da taşımacılık yapması yasaklanan 89 aracın trafikten men edildiğini söyledi. İki ay içerisinde toplam 265 araca el koyduklarını ifade eden Ercan, korsan araçların kamunun can ve mal güvenliği açısından çok tehlikeli ve riskli olduğunu söyledi. Zabıta Daire Başkanı Ercan, çıkarılan yasa ile denetim hakkı Büyükşehir Belediyesi'ne geçen servis araçlarına yönelik kontrolleri sıklaştırdıklarını kaydederek, bu konuda velilerden yardım istedi. Ercan, "Ankara'da korsan servis taşımacılığını bitirmede kararlıyız" dedi.

Öğrenci servis taşımacılığında ilginç olaylarla karşılaştıklarını anlatan Ercan, "Ankara genelinde yaptığımız baskın denetimler neticesinde Başkent'in tanınmış kolejlerinin birinde korsan öğrenci taşımacılığı yapan 19 yaşın üzerinde servis aracı ele geçirdik. Söz konusu servis aracının taşımacılık fiyat tarifesini en yüksek uygulayan araç olduğu dikkatimizi çekti. Velilerden kaçak servis araçlarıyla mücadelemizde destek istiyoruz. Bu tür araçlar çocuklarımızın can, kamunun da mal güvenliğini tehdit ediyor. Velilerden kaçak olduğundan şüphelendikleri araçları müdürlüğümüze bildirmelerini istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, 5216 sayılı kanun gereği 'C' plakalı servis araçlarının çalışma ruhsatlarının verilme ve denetim görevinin Büyükşehir Belediyesi'nde C plakalı araçların denetim ve çalışma ruhsatı yetkisinin belediyeye geçmesinin ardından bu konuda yaşanan sıkıntılar konusunda kararlı olduklarını ifade etti. 5 bin 743 'C' plakalı araca çalışma ruhsatı verdiklerini kaydeden Ercan, ruhsatları verdikten sonra kaçak çalışanlara yönelik denetimleri artırdıklarını belirtti. Ercan, "C plakalı servis araçlarına müsaade etmeyeceğiz. Nasıl 'T' plakası olmayan taksicilik, 'J' plakası olmayan dolmuşçuluk yapamıyorsa, 'C' plakası olmayanlar da servis taşımacılığı yapamayacak. Can taşıyan ve büyük sorumluluğa sahip olan servis taşımacılığında korsan çalışmaya izin vermeyeceğiz. Ankara'da yaşayan herkesin kentlilik bilinci ile bu konuya duyarlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Servis aracıyla iş yapan vatandaşların ve şirketlerin kaçak değil ruhsatlı araçları tercih etmelerini isteyen Mehmet Ercan, fabrika ve işyerleri üzerine kayıtlı servis otobüslerinin de çalışma ruhsatı almaları ve araçların ön taraflarına da şirket tabelası asmaları gerektiğini vurguladı.

(DUY-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title