Haberler

Ankara'da "Hat ve İşletme Optimizasyonu Projesi"

Güncelleme:

Ankara'da "Hat ve İşletme Optimizasyonu Projesi" Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir hareketliliği sağlamak, kent içindeki trafiği azaltmak, trafikten kaynaklı karbon emilimini düşürmek ve daha konforlu bir ulaşım için "Hat ve İşletme Optimizasyonu Projesi"ni...

Ankara'da "Hat ve İşletme Optimizasyonu Projesi"

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir hareketliliği sağlamak, kent içindeki trafiği azaltmak, trafikten kaynaklı karbon emilimini düşürmek ve daha konforlu bir ulaşım için "Hat ve İşletme Optimizasyonu Projesi"ni hayata geçiriyor. Korona virüs salgını nedeniyle protokol imza töreni video konferans yoluyla gerçekleştirilen proje, Amerika Ticaret ve Kalkınma Ajansı ile birlikte SAS firmasının hibesiyle gerçekleştirilecek.

"Hat ve İşletme Optimizasyonu Projesi", EGO Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçiriliyor. 2,5 milyon dolarlık proje, Amerika Ticaret ve Kalkınma Ajansı ile SAS firması tarafından finanse edilecek. Covid-19 süreci nedeniyle video konferans yoluyla gerçekleştirilen protokol imza törenine katılan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, hat ve işletme optimizasyonu sayesinde yapay zeka ile otomatik yeniden planlama, rotalar, seferler, otobüs ve şoför atamaları, maliyet öncelikleri, seyahat süresi öncelikleri, ölü kilometre, hizmet kalitesinin gün ve saatlere göre dağılımı, acil durum senaryoları ve operasyonel süreçlerin verimlilik esasına göre yürütülmesinin hedeflendiğini açıkladı. Ankaralılara daha konforlu bir ulaşım sunmayı hedeflediklerini belirten Alkaş, "Bu projeyi tamamen hibe kaynaklarıyla gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 2,5 milyon dolarlık (17 milyon TL) hibe, Amerika Ticaret ve Kalkınma Ajansı ile SAS firması tarafından karşılanmaktadır" dedi.

Başkent'te toplu taşımada konforu artırarak vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı istediklerini ifade eden Alkaş, şu bilgileri verdi:

"Toplu taşıma hizmeti sunarken Ankara'da çevre kirliliğini azaltacak, karbon emilimini düşürecek, daha fazla enerji verimliliği sağlayacak ve Ankaralıların ulaşmak istedikleri yere daha konforlu bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title