Haberler

Ankara'da Çöp Poşetleri İçinde Köpek Ölüleri Bulundu

Ankara'da çöp poşetleri içinde köpek ölüleri bulunduANKARA'nın Çubuk ilçesinde boş arazide bir kısmı çöp torbalarına konulmuş 30 köpek, 2 kedi ölüsu bulundu.

Ankara'da çöp poşetleri içinde köpek ölüleri bulundu

ANKARA'nın Çubuk ilçesinde boş arazide bir kısmı çöp torbalarına konulmuş 30 köpek, 2 kedi ölüsu bulundu. Bölgede toplanan hayanseverler, hayvanların katledildiğini söyleyerek duruma tepki gösterdi. Hayvanların ölüm nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Çubuk'ta bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yakınında yürüyüş yapan bir grup genç, boş araziye atılan hayvan ölülerini görünce, Çubuk Belediyesi ile hayvan derneklerine haber verdi. Belediye görevlileri, bölgede bazıları çöp torbalarına konulmuş 30 köpek ve 2 kedi ölüsü tespit etti. Hayvan cesetleri, kamyonete konularak götürüldü. Gelen hayvanseverler ve polis ekipleri de bölgede inceleme yaptı. Köpeklerin bulunduğu alanda bulunan kredi kartı slibi ve kıyafet etiketi polislere teslim edildi.

HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

Patili Canları Yaşatma Derneği Başkanı Alper Karmış, hayvanların katledildiğini düşündüklerini söyledi. 2'si pitbull, 1'i rottweiler cinsi toplamda 30 köpek ve 2 kedi ölüsünün bulunduğunu söyleyen Karmış, "Bu manzarayı anlatmak mümkün değil. Arka tarafımızda hepsi komple bir arada yatıyordu. 10-15 günlük bir süre olduğunu tahmin ediyoruz, hayvanlar kurtlanmıştı. Bazıları biraz daha iyi durumdaydı. Biz şimdi fotoğraflarını çektik. Özellikle 2 pitbull ve 1 rottweilerdan yola çıkarak sosyal medyada sahiplerine ulaşabilirsek bunu kimin yaptığına dair de bir fikrimiz olacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.

'ARAŞTIRMA YAPILACAK'

Karmış, hayvanların ölümüyle ilgili inceleme yapılacağına vurgu yaparak, "Üzerinde bir araştırma yapılacak. Boğularak mı öldürüldüler, zehirlendiler mi, ölüm iğnesiyle mi öldürüldüler? Ama tabi biz resmi bilgiye ulaşabilir miyiz, bu bilgi tam doğru olur mu bundan biz de emin değiliz" diye konuştu.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan ise, "Şu ana kadar Türkiye tarihinde çıkıp da bir vatandaşın 30 tane hayvanı öldürdüğü görülmedi. Bu işin bir kurum tarafından yapıldığını düşünüyorum. Hayvana tecavüz edenlere, katledenlere hapis cezası verilmeli" dedi.

'YASA İSTİYORUZ'

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, "Ölüm sebeplerinin ne olduğunu, bu cesetlerin buraya kim tarafından atıldığını bilmiyoruz; ama korkarız ki bu da yeni bir katliam. Türkiye'nin her yerinden her gün yeni katliam haberleri alıyoruz. İnsanlık yavaş yavaş çürüyor. Yetkililer yasa çıkartmak için hala daha ne bekliyor? Bu katliamlar ne zaman bitecek? Devlet ne zaman müdahale edecek? Bu katliamlara 'dur' demenin tek yolu yasadır, yasa istiyoruz" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Çubuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title