Haberler

Ankara: Çömez'den Parti Yönetimine "ihraç" Tepkisi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, partiden ihraç edilen Hatay Milletvekili Fuat Geçen'e ve kesin ihraç istemiyle disipline sevkedilen Afyon Milletvekili Mahmut Koçak'a destek verdi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, partiden ihraç edilen Hatay Milletvekili Fuat Geçen'e ve kesin ihraç istemiyle disipline sevkedilen Afyon Milletvekili Mahmut Koçak'a destek verdi.

Parti yönetimini ağır bir dille eleştiren Çömez, "AK Parti için iyi bir sınav olmadı. Parti içi demokrasi ve ortak akıl söylemleri askıda kaldı. Alınan her iki karar da cesaret kırıcı oldu. Olmadı, yine başa döndük" dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Çömez yazılı bir açıklama yaparak, Hatay Milletvekili Fuat Geçen hakkındaki ihraç, Koçak hakkındaki kesin ihraç istemiyle disipline sevk kararını değerlendirdi. Geçen'in partiden ihracını "önemli bir kayıp" olarak nitelendiren Çömez, Geçen'in ortaya koyduğu görüşlerin, iddiaların, ihmal edilmemesi gereken ayrıntıları içerdiğini, bunların gerçek olup olmadığının tüm titizliğiyle araştırılıp araştırılmadığından emin olmadığını bildirdi. Kamuoyundaki hakim kanaatin bunların yeterince araştırılmadığı yönünde olduğuna işaret eden Çömez, ihracın kafalarda oluşturduğu kuşkunun bu kanaati daha da derinleştireceğini belirtti.

Afyon Milletvekili Koçak'ın da bir gazeteye verdiği demeç nedeniyle disiplin kuruluna sevkedildiğini hatırlatan Çömez, Koçak'ın kendi açısından doğru bir değerlendirme yaptığını ve önemli mesajlar verdiğini dile getirdi. Koçak'ın Başbakan Erdoğan ile ilgili söylediklerine katılmasının mümkün olmadığına da işaret eden Çömez, "Devlet geleneğine uygun davranmadığını ima etmesini, Kasımpaşa kültürünü tasvip etmediğini vurgulamasını gereksiz, yersiz ve anlamsız buluyorum. Bununla birlikte bunları söyleyebilme hakkının da tesis edilmesi gereğini savunuyorum. Keşke müşterek disiplin kuruluna verilmek yerine hep söylenegeldiği gibi müşterek akıl çalıştırılsaydı. Hatta keşke parti içinden başka sesler, bu söylemin yanlışlığını vurgulasaydı. Yani düşünceler, fikir çarpışsaydı da en doğrusu bulunsaydı. Olmadı" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gülle'nin Koçak'ı iyi niyetli olmamakla suçladığını hatırlatan Çömez, Gülle'nin niyet okuduğunu ve sorguladığını bildirdi. "Oysa bu ekip, niyet okumalardan çok çekmişti" diyen Çömez, psikiyatride aktarılmış travmalar olduğuna dikkati çekti.

Çömez, "Şiddet uygulayanların geçmişine baktığınızda genellikle çocukluk çağlarında şiddete maruz kaldıklarını görürsünüz. Burada olduğu gibi. Niyetleri okunan ve bundan acı çekenler, koşullar değiştiğinde niyet okumaya başlıyorlar" mesajını verdi.

Çömez, Müşterek Disiplin Kurulu'nun Geçen ile ilgili kararı verirken baskı ya da tesir altında kaldığını da ima ederek, durumun vahim olduğunu kaydetti. Çömez, parti yönetimine eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Eğer bu da aktarılmış bir travmaysa söylenecek hiçbir şey yok. Siyasi partiler demokrasinin çekirdek kurumlarıdır. Bu kurumlarda her görüş, her düşünce ele alınıp tartışılabilmeli. Siyah ve beyaz arasındaki sınırsız sayıda tonlarda özgürce dolaşılabilmeli. Herkes kendi doğruları içindeki yanlışları, başkalarının yanlışları içindeki doğruları keşfedebilmeli. Söylemek yerine söylenmeyi tercih ettikçe, doğrulara ulaşamayız. AK Parti için iyi bir sınav olmadı. Parti içi demokrasi ve ortak akıl söylemleri askıda kaldı. Alınan her iki karar da cesaret kırıcı oldu. Dünkü grup toplantısında milletvekillerinin hiç konuşma yapmaması da bunun bir göstergesi. Tahammül ve anlayış kültürüne de çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde siyaset kurumunun daha çok olumlu örneklere cesaret verici kararlara ihtiyacı var. Unutmamalı ki tartışma kültürü olmayan toplumlarda uzlaşma kültürü hiç olmaz. Olmadı, yine başa döndük."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title