Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi: "10 kat olarak tartışılan ve 'gökdelen dikiliyor' söylemleri gerçeği yansıtmamaktadır"

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından yapılan yayınlarda Ankara Büyükşehir Belediyesinin Anıtkabir çevresini 10 katlı inşaata açtığına dair iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından yapılan yayınlarda Ankara Büyükşehir Belediyesinin Anıtkabir çevresini 10 katlı inşaata açtığına dair iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "10 kat olarak tartışılan ve "gökdelen dikiliyor" denilerek kamuoyunu yanlış yönlendiren çevrelerin söylemleri gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 2020 yılında, 7221 sayılı yasa gereği, Yençok: Serbest olarak tanımlı bu parselde "bina yüksekliğinin serbest olarak tanımlanamayacağı" yönünde yayımlanan kanun maddesi gereği, 6097 ada 3 sayılı parselde mal sahiplerince 7 kat olarak teklif edilen 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği Çankaya Belediyesi Meclisi ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile onaylandığı aktarıldı.

Bu değişikliğe askı süresi içerisinde 69 adet dilekçe ile itiraz edildiği belirlenmiş olup itirazların değerlendirme süreci devam etmekte olduğu belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Söz konusu parselde, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş döneminde herhangi bir plan değişikliği yapılmamıştır. 7221 sayılı kanun gereği, planında Hmax: Serbest olarak belirlenmiş parsellere kat adeti belirlenmesi zorunluluktur. İddia edilenin aksine, serbest olan kat yüksekliği yedi katla sınırlandırılmıştır. Alınan karar, Anıtkabir'in silüetini etkilememektedir. Bu kapsamda, Çankaya Belediyesi Meclisince yedi kat olarak belirlenen kat adedi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisince aynen kabul edilerek onaylanmıştır. 10 kat olarak tartışılan ve 'gökdelen dikiliyor' denilerek kamuoyunu yanlış yönlendiren çevrelerin açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anıtkabir Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title