Haberler

Ankara: Bakan Tüzmen'den İhracat Açıklaması

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 7.5 aylık ihracatın 50 milyar doları, son 12 aylık ihracatın da 80 milyar doları aştığını bildirdi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 7.5 aylık ihracatın 50 milyar doları, son 12 aylık ihracatın da 80 milyar doları aştığını bildirdi.

Bakan Tüzmen, ihracatın son durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, ihracattaki program hedefinin Temmuz ayında, ihracatçıların ihracat hedefinin ise 16 Ağustos itibariyle aşıldığını kaydetti. Bakan Tüzmen, "Döviz kurlarında yaşanan yükselmeyle birlikte ihracat artışımız hızlandı. İhracatçı Birlikleri kayıt rakamlarına göre yılbaşından beri 7.5 aylık ihracatımız 50 milyar 245 milyon doları, son 12 aylık ihracatımız da 80 milyar doları aştı" dedi.

1 Ocak-16 Ağustos tarihleri arasında tarımsal ürün ihracatının 5 milyar 537 milyon dolara, toplam sanayi ürünleri ihracatının da 43 milyar 508 milyon dolara ulaştığını kaydeden Tüzmen, YTL'nin yeniden değerlenmeye başlamasının ihracatçıları yeniden sıkıntıya soktuğunu da sözlerine ekledi. Tüzmen, şunları kaydetti:

"Biz ihracatçılar için istikrarlı ve normal değerinde bir kur istiyoruz. Bunu ihracatçımızı daha çok arttırarak dış ticaret açığını ve cari açığı düşürmek için istiyoruz. İstikrarlı bir ekonomi için istiyoruz. Döviz kurlarında yaşanan istikrarsızlık ihracatçımızın müşterilerine fiyat vermesini zorlaştırmaktır. Dövizde yaşanan istikrarsızlık ihracatı olumsuz etkilemekte firmalarımızın karlılıklarını yok etmektedir. Müşterilere verilen fiyatlar kurlardaki düşüş nedeniyle zarara yol açmaktadır. Firmalarımızın karlı ihracat yapmaları için önlerini görmeleri gerekir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title