Haberler

Ankara: Ak Parti, "erdoğan-şener Çekişmesi" Haberlerini Yalanladı

AK Parti, Sivas İl Kongresi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener arasında çekişme yaşanacağı yönündeki haberleri yalanladı.

AK Parti, Sivas İl Kongresi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener arasında çekişme yaşanacağı yönündeki haberleri yalanladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Kongrede İl Başkanlığı'na talip olan adaylarımız bir kişiyi ya da zümreyi temsil etmek izin değil AK Parti'ye ve ülkemize en iyi şekilde hizmet vermek amacıyla bu göreve talip olmuşlardır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı yaptığı açıklamada, Sivas il kongresinde mevcut İl Başkanı Hakan Akkaş'ın Başbakan Erdoğan, aday olan Hilmi Bilgin'in de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener tarafından desteklendiği yönündeki haberleri yalanladı. Bazı basın-yayın organlarında AK Parti Sivas 2. Olağan İl Kongresi ile ilgili olarak habercilik etiğinden uzak, tamamen yoruma dayalı yayınlar yer aldığına işaret eden Yazıcı, bu haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı gibi amacını aşan, kasıtlı haberler olduğunu kaydetti.

AK Parti'nin parti içi demokrasiyi en iyi şekilde yansıtan, atacağı her adımda parti programı ve tüzüğünü referans alan bir parti olduğunu vurgulayan Yazıcı, AK Parti ailesi içinde yer alan herkesin bir kişiyi ya da zümreyi değil AK Parti'yi ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsil ettiğini bildirdi. AK Parti Sivas İl Kongresi'nde il başkanlığına talip olan adayların da bir kişiyi ya da zümreyi temsil etmek için değil, AK Parti'ye ve ülkeye en iyi şekilde hizmet vermek amacıyla bu göreve talip olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bu görevi kimin üstleneceğine demokratik ortamda yapılacak olan seçimde delegelerimiz karar verecektir. Sonuçta seçilecek olan aday AK Parti'li İl Başkanı olacaktır. Belde, ilçe veya il kongrelerinde söz konusu haberde ifade edildiği gibi bir çekişme olması söz konusu bile edilemez. Bu tür haberleri AK Parti'yi ve AK Parti'nin siyaset felsefesini iyi anlayamamış kişilerin yorumları olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title