Haberler

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç: Cuma'dan Önce Karar Çıkması Mümkün Değil

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, DTP'nin Kapatılması İstemiyle Açılan Davaya İlişkin Kararın Cuma Gününden Önce Verilemeyeceğini İfade Etti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, DTP'nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin kararın Cuma gününden önce verilemeyeceğini ifade etti.

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, DTP'nin, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü aleyhine eylemlerin odağı" haline geldiği gerekçesiyle açtığı davasını esastan görüştüğü toplantısı sona erdi. Toplantıdan herhangi bir sonuç çıkmadı. Yüksek Mahkeme heyeti, karar verene kadar aralıksız her gün bir araya gelecek.

Yaklaşık 12 saat süren görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Kılıç, daha delillerin değerlendirmesi aşamasında olduklarını ve Cumaya kadar herhangi bir kararın çıkamayacağını belirterek şöyle konuştu:

"Usul, sorunları var. Bu konuda değerlendirmeler yapıyoruz. Cuma gününden önce karar çıkması mümkün gözükmüyor. Cuma gününe kadar rahatlıkla işinize bakabilirsiniz. Yeniden bir değerlendirme yapıp size o değerlendirmeyi açıklarım. Eğer bir karar alacak gibi olursak bunu size açıklarım. Size en kısa sürede bilgi ulaştırılır. Endişe etmeyin. Cuma gününden önce bir şey çıkması mümkün değil. Mahkeme heyetimiz, delilleri tek tek değerlendirmek, bu konudaki düşüncelerini uzun uzun anlatmak durumundadır. O nedenle de malumunuz olduğu üzere 141 adet delilin ortaya getirildiği bir davda, bunu bir zaman dilimi içerisinde olacağı normal karşılanmalıdır. O nedenle bu konuda çok fazla heyecanlanmayın, sonuç beklemeyin. O yönüyle ifade ediyorum. Cumaya kadar sonuç beklenmiyor. Cumaya kadar eğer sonuç açıklanırsa size bunu açıklarım söylerim. Eğer bitiremezsek bu davaya devam edilecek."

-"ARA KARAR VERİLDİ"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıç, DTP'nin Hazine yardımından yararlanmamasına ilişkin bir soru üzerine, şu ana kadar böyle bir değerlendirme yapmadıklarının altını çizerek, "Şuan daha delillerin değerlendirmesi ilgili aşamadayız. Usul sorunları var. Bu konuda değerlendirmeler yapıyoruz. Kısa bir sürede sonuç çıkmayacak" dedi.

Kılıç, bir gazetecinin "Bir ara karar verildi mi?" sorusuna ise, "Tabi ki şüphesiz verildi. Dava sonunda buna yanıt vereceğiz" karşılığını verdi.

-NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK ARANACAK-

Anayasa'ya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesi'nin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek. (ANKA) (SON)

(EÖ/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title