Haberler

Anayasa Değişikliği Hazırlığı Tamam

Bakan Çiçek, AK Parti'nin Anayasa Değişikliğini En Çok Arzu Eden ve Bu Konudaki Hazırlıklarını Tamamlamış Bir Parti Olduğunu Belirtti.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti'nin Anayasa değişikliğini en çok arzu eden ve bu konudaki hazırlıklarını tamamlamış bir parti olduğunu belirterek, "Ama bu anayasayı, bu anayasadaki usullere göre değiştireceğimize göre öbür partilerimizin de bu noktadaki katkısının çok önemli olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çiçek, Anayasa değişikliğinin bir hükümet meselesi olmadığını ifade etti.

Hükümetlerin gündemlerine Anayasa değişikliği konusunu almayacağını, çünkü bu konuların nerede ele alınacağının, sürecin nasıl işleyeceğinin ve muhataplarının kim olduğunun mevcut Anayasa ile belirlendiğini kaydeden Çiçek şöyle devam etti:

"Toplumun her kesimi istiyor anayasa değişikliğini. Ama buna karşılık bu değişikliği gerçekleştirmek isteyenlerin de görüşlerinin ortaya konulması lazım. Anayasa değişikliği, TBMM'de yapılacak. İster geniş kapsamlı, ister dar kapsamlı. Katılımcı bir anlayışla bu değişikliği yapabiliriz ve yapmalıyız.

Ama kamuoyu şundan emin olsun ki biz Anayasa değişikliğini en çok arzu eden partiyiz. Ve bu konuda bizim hazırlıklarımız da tamamdır. Ama bu anayasayı, bu anayasadaki usullere göre değiştireceğimize göre öbür partilerimizin de bu noktadaki katkısının çok önemli olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz. Çünkü en temel metin anayasa olduğuna göre anayasada uzlaşma arayışı da önemlidir."

-"AB GENEL SEKRETERLİĞİ TEŞKİLAT YASASI DEĞİŞMELİ"

Hükümet Sözcüsü Çiçek, Avrupa Birliği ile müzakerelerin daha etkin ve derin şekilde sürdürülmesi bakımından, AB Genel Sekreterliği Teşkilat Yasası'nda acilen bir değişikliğe ihtiyaç bulunduğunu belirterek, Kanun'un geçici maddeleri hariç, yaklaşık 17-18 maddesinde yapılacak değişikliğe ilişkin kanun tasarısını Bakanlar Kurulu'nda imzaya açtıklarını bildirdi.

Çiçek, AB Genel Sekreterliği'nin yeniden teşkilatlanması ve görevleriyle ilgili tasarıyı kabul ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title