Haberler

Anayasa Değişikli Görüşmelerinde Gerginlik (2)

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin 3. Maddesinin görüşmeleri sırasında AKP ile CHP'liler arasında sert tartışmalar yaşandı.
TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin 3. Maddesiyle ilgili muhalefetin verdiği değişiklik önergelerinin görüşmeleri sırasında gerginlik çıktı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin 3. Maddesinin görüşmeleri sırasında AKP ile CHP'liler arasında sert tartışmalar yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin 3. Maddesiyle ilgili muhalefetin verdiği değişiklik önergelerinin görüşmeleri sırasında gerginlik çıktı. CHP Sivas Milletvekili Melik Ejder Özdemir'in, AKP'ye yönelik, "Laik rejimi yıkmak için gelen bir parti" sözleri AKP'lileri kızdırdı.

Bunun üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın CHP'ye yönelik sözleri de gerginliğin artmasına neden oldu.

Öteyandan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile CHP Sinop Milletvekili Engin Altay tartıştı. Şahin, Altay'ın Anayasa değişikliği teklifinin 3. Maddesi üzerinde muhalefet partilerinin verdiği önergeler üzerindeki görüşmeler sırasında iktidar ile CHP'liler daha sonra da CHP'liler ile TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin arasında sözlü tartışma yaşandı.

CHP'nin önergesi üzerinde konuşan Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, 2002'de iktidara gelen AKP'nin, olmazsa olmaz, değişmez bir hedefi olduğunu dile getirerek, "Bu hedef, laik demokratik cumhuriyeti kaldırmak ve onun yerine yeni bir siyasal rejim ikame etmekti" dedi.

Özdemir, AKP'nin bu hedefe ulaşabilmek için her yolu mubah gördüğünü ve geri adım atmadığını öne sürdü. Özdemir'in "Burada yapılan, daha sivil bir Anayasa yapmak değil, AKP'nin 8 yıllık iktidarı boyunca yarattığı yeni siyasal rejimin adını koymaktır. Anayasa Mahkemesi kararıyla, laikliğe karşı hareketin odağı haline gelmiş olan AKP, bu hareketten, suçtan vazgeçmek yerine, bugün getirdiği teklifle, laikliğe karşı hareketlerin odağı olmayı suç olmaktan çıkarmaya çalışıyor" şeklindeki sözleri ise gerginliğin ilk adımı oldu.

AKP'li milletvekilleri oturdukları yerden tepki gösterdi.

Özdemir'in sözleri üzerine, "Sataşma var" diyerek söz isteyen AKP Grup Başkanvekili Kılıç, "AKP iktidarı, demokratik cumhuriyetin olmazsa olmaz niteliklerine sahip çıktıkça rahatsız olan, başı ve karnı ağrıyan bir zümre var. Bu çatı altında bu zümreyi kınıyoruz" sözleriyle karşılık verdi.

Sataşma olduğu gerekçesiyle kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da TBMM Başkanı Şahin'i, Özdemir'in Anayasa Mahkemesi kararını gündeme getirmesinden dolayı sataşma olduğu gerekçesiyle Kılıç'a söz vermesini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun, hangi gerekçeyle Kılıç'a söz verdiğini sorması üzerine, Şahin, CHP'li Özdemir'in, "AKP'nin laik rejimi yıkmak için gelmiş bir parti olduğunu" söylemesi nedeniyle söz verdiğini kaydetti.

-BU NE CELAL-

Bu sırada, bazı CHP'li ve AKP'li milletvekilleri karşılıklı olarak birbirlerine sataştı.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın ayağa kalkarak ısrarla söz istemesi üzerine, Başkan Şahin, Altay'a, "Böyle celalli şekilde, elinizi kolunuzu sallayarak, Başkanlık Divanına bu şekilde davranışınız uygun değil. Bir eğitimci olarak, öğrencilerimize örnek olması gereken size, bu davranışı hiç yakıştıramadım" diyerek, Altay'dan yerine oturmasını istedi.

CHP'li Altay da "Sizin hukukçuluğunuza yazıklar olsun" diye bağırarak, Başkan Şahin'e karşılık verdi. Şahin'in, "Hakaret ediyorsunuz" sözlerine karşılık Altay, "Bana söz vermek zorundasınız" diyerek bağırarak karşılık verdi.

TBMM Başkanı Şahin de "Söz verip vermemek takdiri bana ait" diye konuştu.

Mehmet Ali Şahin, Altay'ın ısrarla söz istemesi ve "Sizin hukukçuluğunuza yazıklar olsun" sözünü tekrarlaması üzerine, Engin Altay'dan özür dilemesini, yoksa İçtüzüğün disiplin hükümlerini uygulayacağını söyledi. Şahin, CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu'ndan da milletvekillerine sahip çıkmasını istedi.CHP'li Altay, daha sonra araya giren CHP'li milletvekillerince yatıştırıldı ve arka sıralara götürüldü.(ANKA)

(BK/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title