Haberler

Anavatan'lı Özdoğan: "Ankara Anlaşması Meclis'e Getirilmeli"

Anavatan'lı Özdoğan, Ankara Anlaşması Ek Protokolünün, Meclis'e Getirilmesi Gerektiği Görüşünü Savunarak, "Bu Protokolle Türkiye ile Müzakere Süreci Rum Şartına Bağlanmıştır" Dedi.

-ANAVATAN'lı Özdoğan, Ankara Anlaşması Ek Protokolünün, Meclis'e getirilmesi gerektiği görüşünü savunarak, "Bu protokolle Türkiye ile müzakere süreci Rum şartına bağlanmıştır" dedi.

ANKARA (ANKA) ANAVATAN Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, Ankara Anlaşması Ek Protokolünün, Meclis'e gelmesi gerektiğini savunarak, " Temmuz 2005'te imzalanan Ankara Anlaşması Ek Protokolüyle Türkiye ile müzakere süreci Rum şartına bağlanmıştır" dedi.

Özdoğan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Helsinki Zirvesinde Türkiye'ye Kıbrıs konusunun dayatılmak istendiğini ancak, Türkiye'nin kati ve kararlı bir tutumla bunu reddetmesi üzerine AB'nin geri adım attığını söyledi. Özdoğan, Brüksel Zirvesinde atılan imzayla limanların Rumlara açılması sürecine girildiğini öne sürerek, Avrupa ülkelerinin, kendi üyelik süreçlerinde ülke ve AB meselelerini, her zaman kendi parlamentolarına taşıdıklarını belirtti. "Türkiye'nin kişilikli, saygın; ne dediğini, ne istediğini, ne istemediğini bilen ve bunu kararlılıkla uygulayan bir evreye geçmesi gerektiğini" söyleyen Özdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Ankara Anlaşması Ek Protokolü hemen Meclise getirilmelidir. Hiç gecikmeden ve işler daha fazla kötüleşmeden hemen şimdi getirilmelidir. Hükümeti, bu komediyi sonlandırmaya ve Türkiye'nin üzerinde estirilen siyasi teröre bir nokta koymak için acilen Meclisin kapısını açmaya çağırıyorum."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title